Ολλανδή δημοσιογράφος: «Η αστυνομία είναι στην πόρτα μου – Δεν κάνω πλάκα!»

21:25 25/4/2016 - Πηγή: Aixmi
Στα τουρκικά κρατητήρια βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η Ολλανδή δημοσιογράφος Εμπρού Ουμάρ. Η Ουμάρ κατάγεται από την Τουρκία και την προηγούμενη εβδομάδα άσκησε κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω δημοσιευμάτων και αναρτήσεών της στο διαδίκτυο.

Η δημοσιογράφος, η οποία μένει στην Ολλανδία αλλά βρισκόταν για διακοπές στον τόπο καταγωγής της σύμφωνα με το Reuters, έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι αστυνομικοί βρίσκονται στην πόρτα της, για να τη μεταφέρουν σε αστυνομικό τμήμα στο Κουσάντασι,

το βράδυ του Σαββάτου.

Για την ακρίβεια έγραψε: «Η αστυνομία είναι στην πόρτα μου – Δεν κάνω πλάκα!» Όταν αναγκάστηκε να εγκαταλέιψει το σπίτι της συνοδευόμενη από αστυνομικούς έγραψε: «Δεν είμαι ελεύθερη, οδηγούμαι σε ένα νοσοκομείο για ιατρική εξέταση» . Αμέσως μετά θα την μετέφεραν στον εισαγγελέα.

Σε άρθρο της η Ουμάρ χαρακτήρισε τον Ερντογάν «δικτάτορα» και επέκρινε το τουρκικό προξενείο στην Ολλανδία, το οποίο είχε ζητήσει από τους Τούρκους που διαμένουν στις Κάτω Χώρες να αναφέρουν περιστατικά προσβολών κατά του Ερντογάν. Όπως αναφέρουν ολλανδικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία της Ολλανδίας στην Άγκυρα, παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η κράτησή της έγινε την ίδια ημέρα που η Γερμανίδα Καγκελάριος βρισκότ;α με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία για να επιθεωρήσουν την κατάσταση με τους πρόσφυγες.
Keywords
Τυχαία Θέματα