Οι Βρετανοί δεν τρώνε λουκάνικα και μπέικον μετά την είδηση πως είναι καρκινογόνα

13:18 24/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Οι Βρετανοί σταμάτησαν να τρώνε μπέικον και λουκάνικα μετά την είδηση πως υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις» ότι συνδέονται με τον καρκίνο.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα, το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δημοσίευσε μια έκθεση, βάσει της οποίας η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του εντέρου, συμπεριλαμβάνοντάς το στην κατηγορία της Ομάδας 1, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον καπνό και τον αμίαντο και η οποία αφορά προϊόντα για τα οποία υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις» για τη σχέση

τους με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά οι πωλήσεις προμαγειρεμένων λουκάνικων και μπέικον στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, τις εβδομάδες μετά τη δημοσίευση της έκθεσης.

Η ερευνητική εταιρία IRI κατέγραψε τις πωλήσεις μπέικον και λουκάνικων στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, υπολογίζοντας ότι η μείωση της αξίας των πωλήσεων έφθασε το διάστημα αυτό περίπου τα 3 εκατ. λίρες (4,5 εκατ. δολάρια).

«Ενώ έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι συγκεκριμένοι τύποι κρέατος συνδέονται με κάποιες μορφές καρκίνου, αυτή η ανακοίνωση από έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο παγκόσμιο οργανισμό αναπαράχθηκε ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης και είχε άμεσο αντίκτυπο στις καταναλωτικές συνήθειες κάποιων ανθρώπων», δήλωσε ο Μάρτιν Γουντ, υψηλόβαθμο στέλεχος της IRI.

Keywords
Τυχαία Θέματα