Οι Βέλγοι είχαν ενημερώσει τους Ισπανούς από το 2016 για τον ιμάμη

11:25 23/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Ύποπτος για ισλαμική τρομοκρατία ήταν από τις αρχές του 2016 ο «ιμάμης του θανάτου», Αμπντελμπακί Ες Σάτι. Μάλιστα, οι βελγικές Αρχές είχαν ενημερώσει την Ισπανία, αλλά οι ισπανικές Αρχές είχαν εμφανιστεί καθησυχαστικές με το σκεπτικό ότι «δεν είχε τέτοιο παρελθόν».

Σύμφωνα με την El Pais, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης Βιλβόορντε, οι βελγικές Αρχές είχαν ρωτήσει τους Ισπανούς αν ο Ες Σάτι είχε σχέσεις με ισλαμική τρομοκρατία μετά την ύποπτη συμπεριφορά που είχε δείξει

κατά την παρουσία του στην πόλη αυτή, όπου είχε φτάσει τον Ιανουάριο του 2016. Ο υπεύθυνος του τζαμιού στην πόλη Ντίτζεμ είχε ειδοποιήσει τις Αρχές ότι «εμφανίστηκε ξαφνικά και είπε ότι ήθελε να γίνει ιμάμης γιατί στην Ισπανία δεν είχε μέλλον».

Ο Βέλγος δήμαρχος υποστηρίζει ότι υπήρξαν πολλές επαφές ανάμεσα στις Αρχές ασφαλείας των δύο χωρών χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει ποια ήταν η ισπανική Αρχή που δέχθηκε ή επεξεργάστηκε το ερώτημα.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η El Pais αναφέρουν ότι δεν είχε βρεθεί κάποια σύνδεση ανάμεσα στον Ες Σάτι και την ομάδα που εξαρθρώθηκε το 2006 στην περιοχή της Βαρκελώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα