Οι «πουθενάδες» της Αυγής βρίζουν τον Πύρρο

20:36 19/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε τούτο τον τόπο. Είναι ξεκάθαρο. Και όσοι ήλπιζαν ακόμη πως κάτι μπορεί να διασωθεί στις…καθυστερήσεις, έπαψαν πια να ελπίζουν.

Η αθλιότητα της Αυγής, της κομματικής εφημερίδας του Σύριζα, εναντίον του Πύρρου Δήμα δεν έχει προηγούμενο. Βγήκε ξαφνικά κάποιος δημοσιογράφος, γνωστός μόνο στην οικογένειά του και στους συντρόφους του στο κυβερνών κόμμα, και είπε περίπου «σιγά τον αθλητή» για τον τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη. Πρόσθεσε δε πως ό,τι έκανε, για την τσέπη του ήταν, όχι για την Ελλάδα.

Απρόκλητα δε όλα αυτά. Χωρίς να έχει ειπωθεί το παραμικρό από την πλευρά του Πύρρου.

Και τα πράγματα δεν έμειναν εκεί, όπως θα περίμενε ένας νηφάλιος παρατηρητής. Όταν το Ελληνόπουλο από τη Χειμάρρα απάντησε με τον τρόπο που έπρεπε, ο δημοσιογράφος του κομματικού εντύπου αποκάλυψε αμέσως την πραγματική αιτία της επίθεσής του. Ο Πύρρος είχε ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Αρα, δεν είναι πια εκείνος που σήκωσε την Ελλάδα στους ώμους του σε τέσσερις διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες; Όχι, δεν είναι.

Ακολούθησε καταιγίδα αρνητικών αντιδράσεων από κόμματα και δημοσιογράφους, όπως ήταν αναμενόμενο. Και εκεί, πλέον, αποκαλύφθηκε πως δεν επρόκειτο για τη βλακώδη άποψη κάποιου άγνωστου δημοσιογράφου, που αποφάσισε να κοπρίσει πάνω στην ιστορία ενός θρύλου του ελληνικού αθλητισμού, με την ελπίδα ότι θα συζητηθεί το όνομά του, έστω εξ αντιδιαστολής.

Ήρθε, λοιπόν, ο Θανάσης Καρτερός -παλαιό στέλεχος του ΚΚΕ, που οι παλαιότεροι θυμούνται να επιχειρεί να διαψεύσει το 1986 (αρθρογραφώντας στον Ριζοσπάστη) ότι υπήρξε πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ- να επιβεβαίωσει ότι υπάρχει σχέδιο αποδόμησης του Πύρρου. Με το δήθεν ευρηματικό «άλλο μπάρες, άλλο αμπάρες» εξαπέλυσε ολομέτωπη πίθεση εναντίον του, κατηγορώντας ότι ψήφισε «Ναι στα μνημόνια».

Είναι να τρελαίνεσαι, πραγματικά. Τον κατηγορούν εκείνοι που έφεραν το τρίτο μνημόνιο στη Βουλή, το οποίο σήμερα πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες, επειδή ψήφισε το μνημόνιο που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου. Αν είχε ψηφίσει το μνημόνιο του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή, όλα θα ήταν μια χαρά; Όχι, δεν περιμένω να ντραπούν οι «πουθενάδες¨, όπως αποκαλεί τους ασήμαντους η νεολαία. Εκείνο που ξέρω ότι θα συμβεί είναι πως σε λίγο καιρό κανείς δεν θα αχολείται με τα γραφόμενά τους, πέραν των 1,οοο αναγνωστών της Αυγής. Θα επιστρέψουν δικαιωματικά εκεί που βρίσκονταν επί δεκαετίες: στην ανυπαρξία…

Keywords
Τυχαία Θέματα