Οι Νew Υork Τimes για τον ανασχηματισμό

10:22 5/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Με άρθρο τους οι New York Times αναφέρονται στον ανασχηματισμό σχολιάζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε το υπουργικό συμβούλιο, αφήνοντας εκτός τους υπουργούς που είχαν αντιρρήσεις για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι θεσμοί.

Όπως σημειώνουν οι ΝΥΤ, ο Αλέξης Τσίπρας

διατήρησε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δείχνοντας την προθυμία του να προωθήσει τα μέτρα διάσωσης ώστε οι διαπραγματευτές του να μπορέσουν να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του τεράστιου χρέους με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος διατήρησε τη θέση του ως υπουργύ Οικονομικών και «ένας οικονομολόγος που έχει περιγραφεί ως χαμηλών τόνων και έχει κάνει πρόοδο και τους ομολόγους του στην ευρωζώνη».

Σε μία κίνηση που φάνηκε ως προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι δανειστές της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας αντικατέστησε τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ήταν αντίθετος με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με τον πιο μετριοπαθή Γιώργο Σταθάκη, σχολιάζει η εφημερίδα. «Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που έχει επικριθεί για τον αργό ρυθμό των προσπαθειών εξορθολογισμού του υπερμεγέθους συνταξιοδοτικού συστήματος, αντικαταστάθηκε από νεαρή συνεργάτιδά του», επισημαίνεται.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στις δημοσκοπήσεις που φέρουν το κυβερνητικό κόμμα να βρίσκεται πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ανασχηματισμός είναι βήμα για να αντιμετωπιστεί η φθίνουσα δημοτικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα