Οι γιοι της δολοφονημένης δημοσιογράφου καλούν τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί

18:01 19/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι γιοι της δολοφονημένης δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia ζήτησαν από τον πρωθυπουργό της Μάλτας να παραιτηθεί θεωρώντας τον ως υπαίτιο της δολοφονίας της μητέρας τους.

Η Caruana Galizia – η οποία έκανε επισταμένες έρευνες κυρίως για τα Panama Papers και στηλίτευε τη διαφθορά στη χώρα της δολοφονήθηκε όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε κοντά στο σπίτι της την επρασμένη Δευτέρα.

Οι γιοι της Matthew, Andrew και Paul Galizia απέρριψαν την προσφορά

της κυβέρνησης να δώσει αμοιβή σε όποιν δώσει πληροφορίες ώστε να βρεθούν οι δολοφόνοι της μητέρας τους και μάλιστα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Τζόσεφ Μουσκάτ.
Όπως έγραψαν στον λογαριασμό τους στο Facebook, ο πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για τη «γέννηση μιας κοινωνίας που κυριαρχείται από φόβο, δυσπιστία, εγκληματικότητα και διαφθορά» και πρόσθεσαν ότι οι αρχές δεν μπορούν να εγγυηθούν τη δίκαιη διερεύνηση της δολοφονίας.

Η Caruana Galizia ήταν αντιμετωπη με πολλές αγωγές για τα αποτελέσματα της δουλειάς της

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε την έγκρισή μας: Πώς μπορεί να το επιτύχει; Να δείξει πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί», έγραψαν τα παιδιά της.

«Να παραιτηθεί γιατί εξαθλίωσε την μητέρα μας οικονομικά και την αποθάρρυνε τόσο βάναυσα και αποτελεσματικά, ώστε να μην αισθάνεται πλέον ασφαλής περπατώντας στο δρόμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα