Οι επιχειρηματίες αναμένουν τον ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό

20:49 29/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο επιχειρηματικός κόσμος προσμένει πως και πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς σε αυτό προσδοκά να περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τον ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Όπως έχουν τονίσει πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση που είχαν πρόσφατα με τους εκπροσώπους των θεσμών, το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές γίνεται προσπάθεια να κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή και θα προβλέπει

την επέκταση, μέσω κινήτρων, των πληρωμών με POS σε όλη την αγορά. Για τον σκοπό αυτό, από το υπουργείο Οικονομικών έχουν προτείνει και τη δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού για κάθε επαγγελματία διαμέσου του οποίου θα γίνονται οι συναλλαγές με κάρτες, αλλά και οι πληρωμές των τρεχουσών οφειλών του προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν διατυπώσει αντιρρήσεις αλλά, από την άλλη πλευρά ο διάλογος για το θέμα αυτό δεν έχει εξαντληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα