Οι αγρότες επέστρεψαν στα μπλόκα τους

19:31 14/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Οι αγρότες επέστρεψαν στα μπλόκα τους μετά τις δύο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Την Κυριακή ο κόμβος των Τεμπών έχει αποκλειστεί από τις 12 το μεσημέρι κι πρόκειται να παραμείνει κλειστός επ’ αόριστον.

Να σημειωθεί επίσης ότι παραμένει ο επ’ αόριστον αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Νησελίου στο ρεύμα προς Βέροια. Επιπλέον, το τελωνείο στον Προμαχώνα έχει κλείσει από το Σάββατο και θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες.

Στο

τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει κλείσιμο του τελωνείου από 10:00-15:00 και από 17.00-22.00.

Επέστρεψαν στη βάση τους τα τρακτέρ της Νίκαιας

Τα 18 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας που «ταξίδεψαν» μία απόσταση 700 και πλέον χιλιομέτρων προκειμένου να πάνε στην Αθήνα επέστρεψαν στη βάση τους.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρίζος Μαρούδας, αγροτοσυνδικαλιστής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας ανέφερε, αποτιμώντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις των Αθηνών, ότι ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλο το αγροτικό κίνημα της χώρας.

«Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα που μαζί με τη μαζική παρουσία των αγροτών υπογράμμισαν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Έχουμε την πεποίθηση ότι στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες και θα συνεχίσουμε από τα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς την κλιμάκωση του αγώνα μας, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που έχουμε θέσει για την επιβίωσή μας», προσέθεσε ο κ. Μαρούδας.

Να σημειωθεί πως το απόγευμα της Δευτέρας οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν για τις επικείμενες κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες κλείνουν και πάλι τους δρόμους στην Πελοπόννησο

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου καθώς, το απόγευμα θα κλείσουν και πάλι τους δρόμους στην εθνική οδό Τρίπολης – Κορίνθου, αλλά και την παλαιά εθνική οδό στον Ισθμό. Η νέα εθνική οδός είναι κλειστή εδώ και τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Χρήστου Τσάμη από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου, οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – ‘Αργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

Επίσης οι αγρότες θα κλείσουν στις 6.00 το απόγευμα και την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Αθήνας και η κυκλοφορία θα γίνεται με παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι.

Σημειώνεται ότι τεράστια ταλαιπωρία και ουρές προκλήθηκαν χθες αργά το βράδυ στον Ισθμό, καθώς οι αγρότες μπλόκαραν τα φορτηγά που μετέφεραν αγροτικά προϊόντα στην Αττική .

Όλα τα μπλόκα της Πελοποννήσου παραμένουν ενεργά και σήμερα αργά το απόγευμα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Αναγνωστάκος από το μπλόκο του Ευρώτα, εκπρόσωποι των ανεξάρτητων Μπλόκων Πελοποννήσου θα συναντηθούν στην Κόρινθο, για να συζητήσουν και να καθορίσουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για τη νέα εβδομάδα. Επιπλέον θα συζητήσουν και το πλαίσιο ενδεχόμενης συνάντησης εντός της εβδομάδας με την κυβέρνηση.

Keywords
Αναζητήσεις
βεροια επεστρεψαν οι αγρότες
Τυχαία Θέματα