Οι αγρότες έκλεισαν ΠΑΘΕ και Εγνατία (ΒΙΝΤΕΟ)

13:05 22/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Διακόπηκε η κυκλοφορία στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση με το Στόμιο, από τις 11.45 πμ και όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, λόγω της κινητοποίησης των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών οι οποίοι από τις 12 μέχρι τις 2 θα αποκλείσουν την Κοιλάδα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπερνάει τους 500, ενώ προς ενίσχυση του μπλόκου έχουν φθάσει και αγρότες με αγροτικά αυτοκίνητα και μαύρες σημαίες από τις δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς και κτηνοτρόφοι, οι

οποίοι ενώνουν τις φωνές διαμαρτυρίας με τους υπολοίπους. Επίσης, «συμβολικά» έχουν γυρίσει κάθετα μερικά τρακτέρ.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα συμβολική κατάληψη της Εγνατίας Οδού Κοζάνης-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα πραγματοποιούν στο ύψος της Κουλούρας αγρότες από τον νομό Ημαθίας.

Στην κινητοποίηση των αγροτών συμμετέχουν επαγγελματικές ομάδες της περιοχής όπως τα αστικά Βέροιας και Νάουσας, το υπεραστικό ΚΤΕΛ, οι τουριστικοί πράκτορες, τα ταξί τα οποία είχαν μια μεγάλη συμμετοχή στο χώρο και άλλοι παραγωγικοί φορείς.

Έπεται η αυριανή πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων μπλόκων στα Τέμπη, με το κλίμα από Δευτέρα να μυρίζει… μπαρούτι, καθώς οι αγρότες διαμηνύουν πως πλέον συνδιαλέγονται μόνον με τον πρωθυπουργό από τον οποίο και περιμένουν διάγγελμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα