«Όχι» Δραγασάκη στον Τσίπρα για την προεδρία της Βουλής

20:37 21/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του νέου προέδρου της Βουλής είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, που αποτελεί το άτυπο νούμερο 2 του Σύριζα. Θέλει με αυτόν τον τρόπο να σβήσει εντελώς τις μνήμες από το επτάμηνο πέρασμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι εκείνος δεν δέχεται τη θέση αυτή, θεωρώντας την οιονεί

τιμητική αποστρατεία. Προτιμά να αναλάβει κάποιο παραγωγικό υπουργείο, ώστε να συνδέσει το όνομά του με κάποια σημαντική μεταρρύθμιση.

Έτσι, είναι πιθανό στη θέση αυτή να βρεθεί, τελικά, ένας εκ των Νίκου Βούτση και του Δημήτρη Βίτσα. Ο κ. Βούτσης ήταν φαβορί και τον Ιανουάριο, αλλά οι καραμπόλες που προέκυψαν κατά τη σύνθεση της κυβέρνησης, έφεραν στη θέση τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα…

Θυμίζουμε “οτι κάτι ανάλογο είχε υπάρξει το 1993, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου προόριζε για τη θέση του προέδρου της Βουλής τον Σάκη Πεπονή. ο ποίος είχε λάμψει στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις στα χρόνια των διώξεων του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο αρνήθηκε, διότι ήθελε να αναλάβει το υπουργείο Προεδρίας και να προωθήσει τον νόμο για αξιοκρατικές προσλήψεις στο δημόσιο. Έτσι και έγινε. Ίδρυσε το ΑΣΕΠ και προώθησε τη ρύθμιση που έμεινε ως ¨νόμος Πεπονή».

Τη θέση του είχε πάρει τότε ο Απόστολος Κακλαμάνης, που εξελέγη για τρεις συνεχόμενες θητείες…

Keywords
Τυχαία Θέματα