«Όχι» από Σκανδαλίδη στα μέτρα – «Ναι» από Λοβέρδο, Χρυσοχοΐδη

12:11 27/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Σοβαρό προβληματισμό δημιουργεί σε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ το βαρύ πακέτο μέτρων, που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, το οποίο φαίνεται πως θα ξεπερνά κατά πολύ την προγραμματική συμφωνία ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ.
Το πιο ηχηρό «όχι» ακούστηκε απ’ την πλευρά του Κώστα Σκανδαλίδη, του πλέον σταθερού υποστηρικτή του Βαγγέλη Βενιζέλου

μέχρι σήμερα. Βλέποντας ότι η προγραμματική κυβέρνητική συμφωνία (της οποίας υπήρξε εκ των συντακτών) κινδυνεύει να βρεθεί στον κάλαθο των αχρήστων, αποφάσισε να μιλήσει δημόσια.
«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», δήλωσε στον Βασίλη Σκουρή (Realnews). «Αν είναι η κυβέρνηση να ακολουθήσει εντελώς άλλη πολιτική από την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, ας έρθει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης».
Δε νομίζουμε ότι χωρούν παρερμηνεία τα λόγια του.
Το ερώτημα είναι πόσοι άλλοι βουλευτές θα αρνηθούν ψήφο στο πακέτο μέτρων -από τον τελικό αριθμό τους θα εξαρτηθεί και η ένταση των εσωκομματικών κραδασμών που θα σημειωθούν.

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τον Σκανδαλίδη κινούνται ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παρότι έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (ειδικά ο πρώην υπουργός Υγείας) θα ψηφίσουν τα -όποια- μέτρα, εκτιμώντας πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα για να μείνει στο ευρώ.
Η στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα δεν φαίνεται, ωστόσο, να προδιαγράφει κάποια επιθυμία επαναπροσέγγισης με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Κάθε άλλο.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ρήξης μαζί του, ενώ και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απλώς παραμένει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος -μέχρι νεωτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα