Ο Ζάεφ πάλι ζητά σεβασμό της «μακεδονικής» ταυτότητας

21:06 19/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Θέμα «μακεδονικής ταυτότητας« θέτει πάλι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στην επίσκεψη τού Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα του την Πέμπτη.

«Πιστεύω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση και είμαι αισιόδοξος αν σε αυτό λάβουμε υπόψη ότι η λύση θα είναι αξιοπρεπής και θα σέβεται θέματα που άπτονται της ταυτότητας», είπε. «Για μένα είναι σημαντικό πώς αυτό θα το

υποδεχθεί η ελληνική κοινή γνώμη και αν θα είναι αποδεκτό από τους ελληνικούς θεσμούς. Πιστεύω ότι και για τους Έλληνες πολιτικούς και για τον πρωθυπουργό Τσίπρα είναι σημαντικό πώς αυτό θα γίνει αποδεκτό εδώ, από τους πολίτες της «Μακεδονίας», αλλά και πώς θα περάσει από τους θεσμικά όργανα της χώρας μας».

‘Οπως δήλωσε,μπορεί να γίνει ένα βήμα προς τη λύση με την επίσκεψη τού Νίκου Κοτζιά, να έρθουν πιο κοντά οι δυο χώρες. «Οι μέρες και οι μήνες περνούν και εμείς θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα. Πιστεύω ότι αυτό θέλει να κάνει και η ελληνική πλευρά», είπε, δείχνοντας ότι «καίγεται’ για την ένυαξη τής χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε: «Έχουμε φτιάξει ένα κείμενο που είναι το σύνολο των προτάσεών μας όσον αφορά και τα προβλήματα που έχουμε ανοικτά με την πΓΔΜ όσο και με μια μελλοντική ατζέντα συνεργασίας που να φέρει κέρδη και στις δύο πλευρές. Αυτήν την ατζέντα την έχω στείλει εδώ και πολλές ημέρες στα Σκόπια».

Ο Ζάεφ πάλι ζητά σεβασμό της «μακεδονικής» ταυτότητας

The post Ο Ζάεφ πάλι ζητά σεβασμό της «μακεδονικής» ταυτότητας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα