Ο Βίτσας καλεί Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ να συνδράμουν στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής

18:16 30/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο πρόεδρος της εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας έδωσε στη δημοσιότητα τις επιστολές που έχει αποστείλει η επιτροπή από τις 19 Ιουνίου στους επικεφαλής των Θεσμών και με τις οποίες ζητά την συνεργασία τους και να συνδράμουν στο έργο της εξεταστικής Επιτροπής.

Ειδικότερα:

Από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητά τα πρακτικά
από τις συνεδριάσεις της Ε.Ε. από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015Από τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ζητά τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της ΕΚΤ το ίδιο διάστημα.Από την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, εκτός από τα πρακτικά των συνεδριάσεων, ζητά πληροφορίες για την συμμετοχή Ελλήνων δημοσιογράφων στα σεμινάρια του ΔΝΤ.

Επίσης, η Εξεταστική Επιτροπή με προσωπικές επιστολές ζητά να έρθουν στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντεμάχερ, ο οικονομολόγος Τζόζεφ Στίνγκλιτς, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, οι Πολ Τόμσεν, Κλαους Μαζούχ Ματίας Μορς, αλλά και ο πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίσερ.

Επιστολές Βίτσα

Keywords
Τυχαία Θέματα