Ο Βαρουφάκης σοκάρει: Είναι κακό δείγμα το Κούγκι;

20:59 15/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Προχθές δήλωνε ότι θα προτιμούσε να έχει δραχμή σήμερα η Ελλάδα και όχι ευρώ, ώστε να μπορεί να υποτιμάται, και σήμερα παρομοίασε την Ελλάδα με το Κούγκι, λέγοντας το εκπληκτικό: «Δηλαδή, ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι. Είναι κακό το δείγμα αυταπάρνησης;»

Σίγουρα ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν μας κάνει να πλήττουμε, ταυτόχρονα

όμως μας κάνει και αγωνιούμε με όσα υπαινίσσεται, μέρα παρά μέρα. Μιλώντας στην «ERTOpen» είπε: «Δεν ντρέπομαι για την ιστορία του Κούγκι, το θέμα όμως είναι να μη χρειαστεί να γίνει Κούγκι».

Και πρόσθεσε: «Διαπραγμάτευση σημαίνει συμβιβασμός. Δεν έχουμε τα όπλα για να επιβάλουμε τις θέσεις μας. Αλλά δεν πρόκειται να πέσουμε αμαχητί».

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «μου αρέσει η έντονη αντιπαράθεση. Ο κόσμος μας βλέπει ενωμένους με τις διαφωνίες μας. Ως διαπραγματευτής θέλω ένα κόμμα που να με ελέγχει και να με εγκαλεί. Αυτό είναι απαραίτητο σε μία διαπραγμάτευση γιατί οι ανθρώπινες αντοχές δοκιμάζονται».

Τέλος, εκτίμησε ότι δε θα γίνουν εκλογές, ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος απάντησε: «δεν είναι καθόλου κακό να σκεφτόμαστε τη δυνατότητα ενός δημοψηφίσματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα