Ο Τζιτζικώστας κόντρα σε Καραμανλή, Σαμαρά, Μειμαράκη, Ντόρα

13:35 27/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Η αναμέτρηση για την ηγεσία στη ΝΔ αρχίζει να αποκτά άγρια χαρακτηριστικά, καθώς πλησιάζουμε προς τις τρεις τελευταίες προεκλογικές εβδομάδες.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επετέθη με σφοδρότητα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τη Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για ίντριγκες και παρασκηνιακή συμφωνία πίσω από κλειστές πόρτες. Ποια συμφωνία υπονοούσε; Να τον στηρίξει εκείνη για αρχηγό του κόμματος και εκείνος για αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ),

στη θέση του αδελφού της Κυριάκου, που είχε αρχικά προταθεί.

Και μπορεί να μην του απάντησε ο υπηρεσιακός πρόεδρος, το έκανε όμως η πρώην υπουργός Εξωτερικών, κατηγορώντας τον ευθέως ότι λέει ψέμματα. Αποκάλυψε ότι της είχε πει δυο φορές, στη Μαδρίτη, πως τη στηρίζει και ο ίδιος για το ΕΛΚ….

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αρνήθηκε να τροφοδοτήσει την εσωκομματική ένταση. Ακόμη και για το θέμα της υποψηφιότητάς του στην αντιπροεδρία του ΕΛΚ και για τον αν υπήρξε ή όχι παρασκήνιο, με κεντρικό πρόσωπο την αδελφή του Ντόρα, αρκέστηκε να δηλώσει πως δεν πρόκειται να μιλήσει και να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ.

Μακριά από προσωπικές αντεγκλήσεις έχει μείνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, προτιμώντας την επαφή με τον απλό κόσμο σε όλη την επικράτεια.

Είναι φανερό ότι ο Τζιτζικώστας βλέπει τα γκάλοπ που τον φέρνουν δεύτερο και πιστεύει πως μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά. Δεν διστάζει, λοιπόν, να τα βάλει με όλους, επειχειρώντας να τους ταυτίσει με το «παλιό», το οποίο αντιμάχεται το «νέο» που εκπροσωπεί ο ίδιος.

— Με τον Κώστα Καραμανλή, αγνοώντας την υπόδειξή του να μην είναι υποψήφιος

— Με τον Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας «κακόγουστο αστείο» τη συζήτηση να τον προτείνει για πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, σε περίπτωση που αναδειχθεί αρχηγός.

— Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Παίζει τα ρέστα του, με δυο λόγια, ξέροντας πως αν κερδίσει κόντρα σε όλους, θα κυριαρχήσει στην Κεντροδεξιά. Αν χάσει, ξέρει πως την επόμενη φορά θα βρει απέναντί του την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Κώστα Μπακογιάννη…

Keywords
Τυχαία Θέματα