Ο Τραμπ στο Νταβός «πουλά» τις ΗΠΑ σαν καλός πωλητής

20:02 26/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο Νταβός βρέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας διάφορα σχόλια καθώς είναι γνωστό πως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δεν το… τιμούν οι Αμερικανοί πρόεδροι.

Μόλις το 2000 πήγε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος και αυτός ήταν ο Μπίλ Κλίντον, ο οποίος συνέχισε να πηγαίνει στο ελβετικό θέρετρο ακόμα και όταν έληξε η θητεία του στον Λευκό Οίκο. Πατέρας και υιός Μπους δεν παρευρέθηκαν ποτέ στο Φόρουμ και ο πρόεδρος Ρηγκαν το «τίμησε» μόνο δια μέσω βίντεο. Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν το επισκέφθηκε ποτέ.

Διεθνείς αναλυτές εστιάζουν

στους λόγους που μπορεί να οδήγησαν τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός και αρκετοί συγκλίνουν στο ότι ο λόγος ήταν ακριβώς αυτός, καθώς ο Τραμπ κάνει ακριβώς τα αντίθετα από τον Ομπάμα. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι δεν τον χειροκρότησαν ούτε μία φορά την ώρα της ομιλίας του, ενώ τον αποδοκίμασαν όταν τόλμησε ξανά να πει ότι τα ΜΜΕ είναι μοχθηρά, άθλια, διαβολικά και ψεύτικα.

Οι New York Times σχολιάζουν πως ουδέποτε οι διοργανωτές είχαν προσκαλέσει τον Ντόναλντ στο Νταβός όσο ήταν επιχειρηματίας. Ενώ οι Financial Times σε δημοσίευμά τους αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τη δεύτερη μέρα του στο Νταβός είδε πρώτα από όλους τον πρόεδρο της Ρουάντας για να δείξει πόσο σημαντική είναι για αυτόν η Αφρική και να…περιορίσει τα σχόλια μετά τη ρατσιστική γκάφα που έκανε πριν από λίγο καιρό όταν αποκάλεσε τις αφρικανικές χώρες «απόπατους».

Ο Τραμπ στην πολυαναμενόμενη ομιλία του είπε ότι το «πρώτα η Αμερική» δε σημαίνει «Αμερική μόνη» και κάλεσε τους επιχειρηματίες να πάνε στις ΗΠΑ να επενδύσουν .

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει είναι ότι η Αμερική είναι ανοιχτή στις επενδύσεις, καλωσορίζει τους επενδυτές και είναι έτοιμη να εργαστεί στενά με τους συμμάχους της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τις πολυεθνικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και μίλησε εκτενώς για το νέο φορολογικό σύστημα που πέρασε η κυβέρνηση του και είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις επιχειρήσεις. Το προηγούμενο βράδυ δείπνησε με τους CEO της Adidas, της Siemens, της Thyssen Krupp και της HSBC και όλοι είπαν ότι ήταν πολύ κεφάτος και όλο το βράδυ προσπαθούσε να τους «πουλήσει» τις ΗΠΑ ως τη τη χώρα που αξίζει κανείς αυτή τη στιγμή να επενδύσει σαν ένας καλός πωλητής.

The post Ο Τραμπ στο Νταβός «πουλά» τις ΗΠΑ σαν καλός πωλητής appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα