Ο Τραμπ απειλεί την Ευρώπη με δασμούς στις εισαγωγές ΙΧ

06:56 4/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Ανοιχτή απειλή ότι θα επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι το αντίμετρο στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήσει τους δασμούς των αμερικανικών εταιρειών.

«Εάν η ΕΕ θέλει να αυξήσει περαιτέρω τους ήδη τεράστιους δασμούς και (εμπορικούς) φραγμούς στις αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί, εμείς απλά θα εφαρμόσουμε έναν δασμό στα αυτοκίνητά τους, τα οποία ελεύθερα έρχονται στις ΗΠΑ», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι

«θα καταστήσουν αδύνατη την πώληση των αυτοκινήτων μας (και άλλων αγαθών) εκεί. Μεγάλη εμπορική ανισορροπία. Γελάνε με το πόσο χαζοί υπήρξαν οι ηγέτες μας. Φτάνει πια».

Την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την επιβολή τελωνειακών δασμών ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, προκαλώντας την αντίδραση της Κομισιόν, ο πρόεδρος της οποίας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποίησε πως θα υπάρξουν αντίμετρα.

Ο Τραμπ απειλεί την Ευρώπη με δασμούς στις εισαγωγές ΙΧ

The post Ο Τραμπ απειλεί την Ευρώπη με δασμούς στις εισαγωγές ΙΧ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα