Ο Σώρρας θα έσωζε και την Κύπρο!

18:23 16/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Με γλαφυρό τρόπο ο Πανίκος Δημητριάδης, πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, περιγράφει τον χαμό που επικράτησε στην Κύπρο, το 2013, λίγο πριν ληφθεί η απόφαση για κούρεμα καταθέσεων.

Μέσα στην αναστάτωση και στην

απεγνωσμένη αναζήτηση κάποιου «σωτήρα» εμφανίστηκε ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Κάρογιαν, που είπε ήξερε κάποιον που ήθελε να δώσει 30 δισεκατομμύρια ευρώ!

Η πρόταση έγινε σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013:
«”Αν,” είπε, ”ξέρω κάποιον που έχει 30 δισ. ευρώ που θέλει να δωρίσει για να σώσει την Κύπρο;”» γράφει ο κ. Δημητριάδης.

«Όλοι ήθελαν να μάθουν ποιος ήταν αυτός. Είχα ενημερωθεί για αυτό ακριβώς πριν από τη συνάντηση. Ο Πρόεδρος (Αναστασιάδης) μου ζήτησε να ακούσω προσεκτικά την πρόταση του Καρογιάν και να το εξετάσω σοβαρά. Το όνομα αυτού του «γενναιόδωρου» προσώπου ήταν ο Αρτέμης Σώρρας (…) Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό συζητήθηκε ως σοβαρή πρόταση εκείνη την κρίσιμη στιγμή, αλλά οι πολιτικοί ηγέτες έδειχναν αρκετά απελπισμένοι για να εξερευνήσουν κάθε επιλογή για να αποφύγουν αυτό που είδαν ως άδικο πρόγραμμα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ακόμη και αν ακουγόταν γελοία».

Ο Σώρρας πριν τις προεδρικές εκλογές στη Κύπρο είχε επισκεφθεί το νησί με πρόσκληση του τότε Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Keywords
Τυχαία Θέματα