Ο Σόιμπλε»έκοψε» την φόρα Τσίπρα για Σύνοδο Κορυφής: Το ζητάει συνέχεια από τη Μέρκελ

23:59 13/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Πριν προλάβουν να περάσουν μερικές ώρες από το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας όπου έθεσε θέμα σύγκλησης Συνόδου Κορυφής σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, έσπευσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να του απαντήσει αρνητικά με απίστευτες ειρωνίες μάλιστα, αν και για άλλη μια φορά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση αυτή την Πέμπτη.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε συγκεκριμένα:

«Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να λέει συνεχώς αυτό. Και η καγκελάριος του απαντά ξανά και ξανά: Αλέξη, αυτό το θέμα είναι για τους υπουργούς Οικονομικών», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις φημολογούμενες κακές σχέσεις ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας:
«Δεν έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών του για να επιτύχει ένα καλό αποτέλεσμα; Αυτό δεν αξίζει στον κ. Τσακαλώτο».

Την κριτική που άσκησε στον Αλέξη Τσίπρα ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter o αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έγραψε:

«Ο Σόιμπλε πλέον έχει αρχίσει δημοσίως το δούλεμα του Αλέξη Τσίπρα και το λέω ευθαρσώς είναι ο Πρωθυπουργός μας -καλώς κακώς- και είναι αισχρό».

Ο Σόιμπλε πλέον έχει αρχίσει δημοσίως το δούλεμα του @atsipras και το λέω ευθαρσώς είναι ο Πρωθυπουργός μας καλώς κακώς και είναι αισχρό…

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 13, 2017

Και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έσπευσε να τοποθετηθεί επί τους θεματος επιτιθέμενος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως και στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, σχολιάζοντας ότι αυτό που δεν τους αρέσει είναι ότι ο πρωθυπουργός μιλά με την ομόλογό του, ενώ ο κ. Σαμαράς μιλούσε με τεχνικά κλιμάκια στο Μαξίμου.

Ο Σαμαράς μιλούσε με τεχνικά κλιμάκια στο Μαξίμου.Ο Τσίπρας μιλάει με την ομολογό του.Αυτό δεν αρέσει στον Σόιμπλε & στον Γεωργιάδη.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) June 13, 2017

Στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, απάντησε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού 88,6 και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσακαλώτο, δεν έχει εμπιστοσύνη στο κατά πόσο ένα όργανο που συμμετέχει ο Σόιμπλε θα δώσει θετική λύση για την Ελλάδα. Από τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν μας επιτρέπεται να προεξοφλούμε θετικές λύσεις από ένα όργανο που συμμετέχει ο Σόιμπλε».

Keywords
Τυχαία Θέματα