Ο Σεσίλ, το λιοντάρι στο πιο εμβληματικό κτίριο της Νέας Υόρκης

12:17 2/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Γιγάντιες εικόνες ζώων που κινδυνεύουν προβλήθηκαν χθες το βράδυ πάνω στην πρόσοψη του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης, με αφορμή και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μετά την εκτέλεση του λιονταριού Σεσίλ.

Η προβολή έγινε σ” ένα τμήμα ύψους 114 μέτρων και πλάτους 56 που κάλυπτε 33 ορόφους.

Η εικόνα του λιονταριού Σέσιλ, που σκοτώθηκε από έναν αμερικανό οδοντίατρο στη Ζιμπάμπουε, εμφανίσθηκε εκεί ανάμεσα σε άλλα ζώα, μεταξύ των οποίων μια λεοπάρδαλη του χιονιού, ένας χρυσός λεοντοπίθηκος, καθώς και πουλιά που τελούν υπό εξαφάνιση.

Η προβολή ήταν ιδέα του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιού, η ταινία του οποίου The Cove (Ο Όρμος) με θέμα την ετήσια σφαγή χιλιάδων δελφινιών στην Ιαπωνία, είχε κερδίσει το 2010 το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.

«Ήθελε το πιο εμβληματικό κτίριο και γι” αυτόν ήταν το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο παραγωγός του «The Cove» Φίσερ Στίβενς, προσθέτοντας πως ο στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος γι” αυτά τα απειλούμενα είδη και να «αρχίσει μια συζήτηση» για να αποφευχθεί «η έκτη μαζική εξαφάνιση ειδών στη γη».

ΦΩΤΟ: REUTERS

Keywords
Τυχαία Θέματα