Ο Σαμαράς θέλει να φτιάξει μέτωπο με Θεοδωράκη -Βενιζέλο

17:56 19/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Πρωτοβουλία για συνεννόηση των φιλευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης, η οποία θα μπορούσε να μετεξελιχθεί ακόμη και σε εκλογικό μέτωπο, σκέφτεται να αναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς. Στα σχέδιά του είναι να συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο -και αν είναι δυνατόν να τους φέρει στο ίδιο τραπέζι- ώστε να ασκηθεί συντονισμένη πίεση στον Αλέξη Τσίπρα

για να βρει έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές.

Ο αρχηγός της ΝΔ φοβάται όσο και οι πρόεδροι Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ ότι η πορεία της χώρας μπορεί να εκτροχιαστεί. Αντιλαμβάνεται, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές το επόμενο διάστημα. Συνεπώς, θα προσπαθήσει να συμβάλει στη διαμόρφωση κοινού τόπου με τους άλλους αρχηγούς, που σε ιδανικές συνθήκες θα μπορούσε να μετεξελιχθεί και σε εκλογικό συνεργατικό σχήμα κόντρα στον Σύριζα.

Βέβαια, όλα αυτά είναι σχέδια επί χάρτου, προς το παρόν. Πρώτα απ” όλα διότι Θεοδωράκης και Βενιζέλος αντιλαμβάνονται ως κίνηση πολιτικού «καπελώματος» την όλη υπόθεση. Και δεύτερον, διότι θα είχαν διαφορετικές στοχεύσεις σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.
Για παράδειγμα, το Ποτάμι κατατάσσει στις δυνάμεις του παρελθόντος τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και, άρα, δε θέλει καμιά ταύτιση μαζί τους.

Σημειώστε, πάντως, ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να βγάλει στην άκρη τον εαυτό του στην περίπτωση σχηματισμού «Μετώπου Ευρωπαϊκών Δυνάμεων» -με δυο λόγια να αφήσει την αρχηγία στα χέρια άλλου προσώπου…

Keywords
Τυχαία Θέματα