Ο Παυλόπουλος υπηρέτησε με πάθος το πελατειακό σύστημα

18:39 18/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος η καλύτερη επιλογή για πρόεδρος της Δημοκρατίας; Και δικαιώνονται στο πρόσωπό του όσα πρεσβεύει ο Σύριζα για το παλαιό πολιτικό σύστημα;

Μονοσήμαντες απαντήσεις δεν υπάρχουν, οπότε ας καταθέσω μερικές σκέψεις.
Χωρίς αμφιβολία είναι πολιτικός χαμηλών τόνων, κεντρώο θα τον έλεγε κανείς, με συναινετική λογική, αστική ευγένεια, και ιστορική σχέση με την οικογένεια Καραμανλή.
Διαθέτει, δηλαδή, το προφίλ του ανθρώπου που έψαχνε ο Αλέξης Τσίπρας,

στην προσπάθειά του να διευρύνει τα πολιτικά του ερείσματα στην Κεντροδεξιά.
Διαθέτει, όμως, και τα στοιχεία του διαφορετικού ήθους, που επαγγέλεται η νέα κυβέρνηση;

Ας θυμηθούμε ότι υπήρξε ο πρώτος τη τάξει υπουργός στα πεντέμισυ χρόνια πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή.

Τι έγινε εκείνα τα χρόνια;

* Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος από τα 180 δισ ευρώ στα 300 και κατέστη μη διαχειρίσμο. Το ήξερε ο ίδιος; Και αν ναι, τι έκανε για να αποτρέψει το γκρεμό που έχασκε για τη χώρα;

* Με δική του απόφαση προσελήφθησαν στο δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι -σημαντικό κομμάτι των δανείων εκεί πήγε.

* Με δική του απόφαση καταργήθηκε, ουσιαστικά, το ΑΣΕΠ και καθιερώθηκε η περίφημη «συνέντευξη». Έτσι, η αξιοκρατία πήγε περίπατο, και «τιγκάρισε» το δημόσιο με «γαλάζια» παιδιά.

* Με δική του απόφαση (είχε την ευθύνη και της Δημόσιας Τάξης) η αστυνομία δεν παρενέβαινε επί 20 μέρες και τα «φρικιά» έκαιγαν την Αθήνα, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα.

* Ήταν παρών και δε σηκώθηκε καν από την καρέκλα του όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης χτυπούσε τη Λιάνα Κανέλη, μέσα στο στούντιο του Αντέννα.

Πολλά ακόμη μπορεί να του καταμαρτυρήσει κανείς, επιχειρώντας να εξηγήσει ότι δεν είναι το πρόσωπο που θα συμβόλιζε την αλλαγή σελίδας της χώρας. Ας ευχηθούμε ότι η Πολιτεία του στην προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι διαφορετική από εκείνη του πολιτικού, που υπηρέτησε με πάθος το πελατειακό σύστημα, το οποίο διακηρύσσει ότι θέλει να καταργήσει ο Σύριζα…

Keywords
Τυχαία Θέματα