Ο Πάπας ήταν σεκιουριτάς, είχε αρραβωνιαστεί και λατρεύει τη μπάλα!

11:01 14/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Ο Χόρχε Μπεργκόλιο είναι παιδί Ιταλών μεταναστών, που πήγαν να ζήσουν και να εργαστούν στη μακρινή Αργεντινή.
Σε νεαρή ηλικία, προσβλήθηκε από σοβαρής μορφής πνευμονία, γεγονός που οδήγησε στην αφαίρεση σημαντικού μέρους του δεξιού του πνεύμονα.

Η Ιεραρχία δεν ήταν ποτέ στα σχέδιά του, αλλά οδηγήθηκε εκεί ώστε να εξασφαλίσει ένα σταθερό εισόδημα. Όπως, μάλιστα, έχει ο ίδιος αποκαλύψει παλαιότερα, είχε αρραβωνιαστεί κιόλας στο παρελθόν, πριν φυσικά χειροτονηθεί.

Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε και ως

σεκιουριτάς, προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζειν.

Είναι ο πρώτος Ιησουίτης και ο πρώτος Λατινοαμερικάνος που καταλαμβάνει το ανώτατο αξίωμα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και στην προηγούμενη ψηφοφορία,το 2005, είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση μετά τον Ράτσινγκερ, που είχε τελικά εκλεγεί.

Έχει ταχθεί ανοιχτά κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και συγκρούστηκε ως αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες με την πρόεδρο της χώρας Κριστίνα Κίρχνερ που πέρασε σχετικό νόμο. Επίσης, είναι κατά των αμβλώσεων.

Αντίθετα, έχει υπερασπιστεί σθεναρά το δικαίωμα στο διαζύγιο και τις ανύπαντρες μητέρες. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια συγκρούστηκε με ιερείς που αρνούντο να βαφτίσουν παιδιά, τα οποία έχουν γεννηθεί εκτός γάμου.

Ο ίδιος επέλεγε πάντα μία ζωή λιτή. Δεν έμεινε ποτέ στο πολυτελές μέγαρο της. Αρχιεπισκοπής, αλλά ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα και μαγείρευε μόνος του. Είχε αρνηθεί την αρχιεπισκοπική λιμουζίνα και επέλεγε συχνά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό και το λεωφορείο.

Δεν είναι τυχαίο που επέλεξε και το όνομα Φραγκίσκος από τον κατατρεγμένο, προστάτη των φτωχών Άγιο Φραγκίσκο.

Και φυσικά, ως Αργεντινός δε θα μπορούσε παρά να λατρεύει το ποδόσφαιρο, όντας φανατικός οπαδός της Σαν Λορέντσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα