Ο Ομπάμα ηθικός αυτουργός του μακελειού στο Παρίσι

15:44 14/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Όσο ακούω τον Μπαράκ Ομπάμα να χαρακτηρίζει «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» το μακελειό στο Παρίσι, τόσο αγριεύομαι. Έναν καθρέφτη να κοιταχτεί δεν έχει πρόχειρο; Ας κάνει μια προσπάθεια και τότε θα δει το πρόσωπο του ηθικού αυτουργού των χθεσινών αποτρόπαιων εγκλημάτων. Αλλά και του ξεριζωμού εκατομμυρίων ανθρώπων, που φεύγουν από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη θηριωδία των τζιχαντιστών, και πνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ποιος, αλήθεια, πυροδότησε όλη αυτή τη φρίκη,

επιχειρώντας να ανατρέψει τον Άσαντ στη Συρία; Ποιος ενίσχυε τους τζιχαντιστές εναντίον του; Ποιος τους προσέφερε την ηθική υποστήριξη που χρειάζονταν τον πρώτο καιρό; Άλλος από τον Αμερικανό πρόεδρο; Και από κοντά ο Ταγίπ Ερντογάν και η Σουδαραβική ηγεσία -η «μήτρα» όλων των ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων.

Ένας βαθιά ανιστόρητος πρόεδρος, με πλήρη άγνοια των εθνοτικών, κοινωνικών και θρησκευτικών δεδομένων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, πήρε στα χέρια του ένα βλακώδες στρατηγικό σχέδιο, προσέθεσε και την ιδεοληψία του περί δημοκρατίας, και έβαλε μπουρλότο σε όλη τη Μεσόγειο.

Ως δήθεν σταυροφόρος της δημοκρατίας πολέμησε τον Μουαμάρ Καντάφι, τον ανέτρεψε και, τελικά, πέτυχε να μετατρέψει τη Λιβύη σε τόπο αναρχίας. Δεν γνώριζε καν ή δεν υπολόγισε τον βαθύτατο διχασμό των διαφορετικών φυλών, οι οποίες πήραν τα πράγματα στα χέρια τους και κατακερμάτισαν τη χώρα.

Τα ίδια έκανε και στην Αίγυπτο. Έριξε τον Χόσνι Μουμπάρακ, στήριξε τους φανατικούς της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» και οδήγησε στο χάος τη μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου. Ευτυχώς εκεί κινητοποιήθηκε ο στρατός και επανέφερε στην προτέρα κατάσταση τα πράγματα -πριν μετατατραπεί και η Αίγυπτος σε ένα ισλαμιστικό γκέτο, που θα ενίσχυε την τρομοκρατία.

Το χειρότερο όλων, όμως, το διέπραξε στη Συρία. Ενίσχυσε με όλα τα μέσα τους τζιχαντιστές, στην προσπάθειά του να ανατρέψει τον Άσαντ και να περιορίσει τον ρόλο της Ρωσίας στη Μεσόγειο. Με πρόσχημα την έλλειψη δημοκρατικότητας στη χώρα, επιχείρησε να γκρεμίσει το καθεστώς που επέτρεπε στη Μόσχα να διατηρεί στη Λατάκια τη μεγάλη ναυτική βάση.

Επανέλαβε, στην πραγματικότητα το ανόητο σχέδιο που είχε εφαρμόσει και στην Ουκρανία, όταν στήριξε τους ακραίους εθνικιστές για να ρίξουν τον φιλορώσο πρόεδρο. Στόχος του ήταν να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και να χάσουν οι Ρώσοι την Κριμαία, όπου διατηρούν τη μεγάλη τους βάση στη Μαύρη Θάλασσα. Με δυο λόγια, οι κρετίνοι της Ουάσινγκτον πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να φράξουν τις μόνες εξόδους της Ρωσίας στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα.

Και τι συνέβη, τελικά; Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «κατάπιε» σε μια νύχτα τη χερσόνησο της Κριμαίας, εντάσσοντάς την στη Ρωσική Ομοσπονδία, χωρίς να ανοίξει μύτη. Προειδοποίησε δε ότι αν προκληθεί, δεν θα διστάσει να ενσωματώσει ολόκληρη την Ουκρανία, μέσα σε τρεις μέρες. Ταυτόχρονα, κάλεσε τον Άσαντ στη Μόσχα, για να δείξει έμπρακτη στήριξη στο πρόσωπό του, και ξεκίνησε καταιγιστικές αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών.

Τι έκανε, αντιστοίχως, η Δύση; Διαρκείς ανακοινώσεις ότι τα ρωσικά μαχητικά χτυπάνε στόχους και και πέραν των τζιχαντιστών και δηλώσεις ότι ο Άσαντ δεν μπορεί να είναι μέρος της λύσης στη Συρία. Ακόμη και την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Φρανσουά Ολάντ έστειλε αεροπλανοφόρο στην περιοχή για να συμμετάσχει στη ΝΑΤΟική δύναμη κατά των τζιχαντιστών, έσπευσε να μιλήσει κατά του Άσαντ.

Αποτέλεσμα: μέσα σε μια εβδομάδα, το Ισλαμικό κράτος, πρώτα ανατίναξε το ρωσικό αεροπλάνο στο Σινά και μετά αιματοκύλισε το Παρίσι. Είχε προηγηθεί το λουτρό αίματος στην Άγκυρα, όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 60. Βλέπετε, οι τζιχαντιστές δεν είχαν πια ανάγκη τον Ερντογάν και δεν δίστασαν να στραφούν εναντίον του.

Συμπερασματικά, αν δεν αλλάξει στρατηγική ο Ομπάμα και μαζί του οι Ευρωπαίοι ηγέτες, το ισλαμιστικό τέρας δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Και αν χθες βύθισε στο πένθος τη Γαλλία, αύριο θα κάνει το ίδιο και στη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Ρώμη…

ΥΓ 1 Μήπως ο Άσαντ, ο Μπουμπάρακ και ο Καντάφι δεν είχαν χτίσει αυταρχικά, δικτατορικά καθεστώτα; Βεβαίως ναι, αλλά ποιοι θα τους διαδέχονταν; Και ποιες θα ήταν οι συνέπειες για όλη τη Μεσόγειο; Και όχι μόνο…

ΥΓ 2 Θυμάστε διάφορους χαζοχαρούμενους στην Ελλάδα πώς πανηγύριζαν για τη δήθεν «αραβική άνοιξη», χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι διακυβευόταν και για το τι θα επακολουθούσε;

ΥΓ 3ρία Ο Ομπάμα υπερηφανεύεται ότι είναι ο μόνος πρόεδρος, εδώ και δεκαετίες, που δεν έκανε πόλεμο στη διάρκεια των δυο θητειών του. Η ιστορία θα γράψει, ωστόσο, ότι προκάλεσε πολλούς πολέμους στη Μεσόγειο και έγινε η αιτία να ξεριζωθούν εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα