Ο Πορτογάλος Μάριο Σεντένο, διάδοχος του Ντάισελμπλουμ

18:25 4/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup o Γερούν Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε στις δηλώσεις του κατά λάθος τον διάδοχό του, καθώς ανέφερε το όνομα του Πορτογάλου Μάριο Σεντένο.Το παρατσούκλι που του είχε βγάλει μάλιστα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι «Ρονάλντο του Eurogroup».

Mόλις ο κ.Ντάισελμπλουμ κατάλαβε το ατόπημα του είπε: «Είπα Μάριο Σεντένο; Παρακαλώ μην το μεταφέρετε ως δήλωσή μου».

Αλλά το λάθος είχε γίνει και το ανέβασαν κατευθείαν στους λογαριασμούς τους οι δημοσιογράφοι

José Miguel Sardo και Jim Brunsden των Financial Times.

#Eurogroup The moment when @J_Dijsselbloem "reveals" the name of his successor from the 13th. "Did I say Mario Centeno. Please don't quote me". pic.twitter.com/zwDPu8V3vn

— José Miguel Sardo (@jmsardo) December 4, 2017

Πάντως λίγη ώρα αργότερα έγινε και επίσημη ανακοίνωση για την ανάδειξη του κ. Σεντένο ως του νέου επικεφαλής του Eurogroup.

Οικονομολόγος, ακαδημαϊκός και πολιτικός, ο 50χρονος Σεντένο είναι ο σοσιαλιστής υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας από τα τέλη του 2015. Έχει ηγηθεί της εντυπωσιακής οικονομικής ανάκαμψης της χώρας του, όπου το αξιόχρεο της χώρας επανήλθε σε επενδυτική βαθμίδα και η Λισαβόνα μείωσε το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Σύμφωνα με το περιοδικό Expresso θεωρείται «σταρ της ροκ» λόγω της μεγάλης προβολής του από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ οι επιδόσεις του είχαν ως αποτέλεσμα o Bολφγκανγκ Σόιμπλε να του κολλήσει το παρατσούκλι «Ρονάλντο» του Eurogroup.

The post Ο Πορτογάλος Μάριο Σεντένο, διάδοχος του Ντάισελμπλουμ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα