Ο Νότης Σφακιανάκης «αυτοπυροβολήθηκε»

21:37 30/11/2020 - Πηγή: Aixmi

«Ο μόνος τρόπος να νικήσεις τον πειρασμό είναι να ενδώσεις σε αυτόν» είχε πει ο μεγάλος Όσκαρ Ουάιλντ.
Από το βράδυ της Κυριακής μόλις έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης του 62χρονου Νότη Σφακιανάκη, ήμουν σίγουρος – και ποιός δεν ήταν – ότι Δευτέρα και ίσως και Τρίτη – το θέμα θα «καταπιεί» το διαδίκτυο και μέρος του τηλεοπτικού χρόνου. Η κοινωνία θα χωριστεί στα δύο, όπως κι έγινε.

«Λαικός ήρωας» και ο… «μάγκας Νότης» για

τη μία πλευρά. Κατάπτυστος πρεζάκιας και «την πάτησε ο Χρυσαυγίτης» για την άλλη πλευρά.

Ενδίδω στον πειρασμό λοιπόν για να…γλιτώσω απ αυτόν.

Γνώρισα τον Σφακιανάκη όταν ήταν στο «ρετιρέ» της διασημότητας και ζάπλουτος. Πιο εύκολα έβλεπες τότε τον πρωθυπουργό (αλήθεια σας το λέω) πατά τον Σφακιανάκη. Θα είχα να διηγηθώ ιστορίες για βιβλίο, αλλά πλέον δεν έχουν σημασία. Είχαμε κάνει και δύο πραγματικά ωραίες συνεντεύξεις το 2003 στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash και το 2004 στην εφημερίδα «Καρφί». Νομίζω δεν είχε «ξεφύγει» ακόμη σε όλα τα επίπεδα.
Κατ αρχάς – προσωπική άποψη – ήταν, είναι πολύ καλός λαικός τραγουδιστής. Γέμιζε τεράστια μπουζούκια κάθε βράδυ με «κασέ στο Θεό». Μάλλον κάπου εκεί (όπως όλοι οι καλλιτέχνες) έχασε τη μπάλα. Άρχισα να «στραβώνω» όταν ψιθύριζε στην αρχή κάτι για τη τη «Χρυσή Αυγή». Και όταν χαιρέτησε ναζιστικά από τη πίστα, είχε τελειώσει για εμένα. Ωστόσο τα τραγούδια του τη δεκαετίας 90′ με διασκέδασαν και δεν θα τον απαρνηθώ ποτέ ως ερμηνευτή.

Στο διά ταύτα της σύλληψης. Ακόμη και αυτή την ώρα είχε όρεξη για…χαβαλέ. «Είμαι εγκληματίας» είπε στους δημοσιογράφους όταν τον πήγαιναν με χειροπέδες στον εισαγγελέα οι αστυνομικοί.

Ξόδεψε δύο λέξεις μασώντας την αγαπημένη του τσίχλα κι έπεσε ακόμη πιο χαμηλά. Αντί να πει μία λέξη: «συγνώμη».

Οι άντρες ζητάνε συγνώμη. Δεν το γράφω τυχαία. Ήταν ο τίτλος που έβαλα στη συνεντευξή μας στην εφημερίδα «Καρφί». Αν το εννοούσε τότε, δεν το έπραξε σήμερα. Και προτίμησε να το «παίξει λαικός ήρωας». Πες ρε αδελφέ «έκανα μαλακία που δεν πήγα να ανανεώσω την άδεια οπλοφορίας» είτε όντως κινδυνεύω είτε θέλω σιδερικό για μαγκιά στη ζώνη. Όσο για την κοκαίνη (αν ήταν δικιά του ή την έκανε βόλτα με το θηριώδες τζίπ του) αυτό άπτεται των επαγγελματικών καθηκόντων του Αλέξη Κούγια. Γι αυτό άλλωστε και θα τον χρυσοπλήρωσε…

Σε κάθε περίπτωση ο Νότης που τραγούδησε «το είσαι ένα πιστόλι που με σημαδεύει» το 1991, τριάντα χρόνια αργότερα «αυτοπυροβόλησε» τον Σφακιανάκη…

The post Ο Νότης Σφακιανάκης «αυτοπυροβολήθηκε» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα