Ο Μελανσόν λύνει τη σιωπή του – Έπεσαν τα ποσοστά του λόγω της ουδετερότητάς του

10:08 28/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Για πρώτη φορά μετά τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών και την απογοητευτική για εκείνον τέταρτη θέση, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν θα απευθύνει ομιλία στον γαλλικό λαό λύνοντας τη σιωπή του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa USAinformations για λογαριασμό του France Info, την επομένη των εκλογών, ο Μελανσόν έχασε τρεις μονάδες καθώς κράτησε ουδέτερη στάση και

προέτρεψε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Συγκεκριμένα, έχασε τρεις μονάδες σε ολόκληρη τη Γαλλία, έξι στους οπαθούς της ριζοσπαστικής Αριστεράς και 17% στους οπαδούς του δικού του κόμματος.

Πάντως, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, το 45% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο Μελανσόν ενσαρκώνει καλύτερα την Αριστερά στη Γαλλία. Ακολουθούν οι Μπενουά Αμόν με 14%, Εμανουέλ Μακρόν με 13%, Μανουέλ Βαλς με 12% για Φρανσουά Ολάντ με 8%.

Το κίνημά του Ανυπότακτη Γαλλία προηγείται στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων (35%) σε σύγκριση με τους επόμενους Σοσιαλιστές που συγκεντρώνουν 14%, το «Εμπρός» του Μακρόν με 11%, το κόμμα «Ευρώπη-Οικολογία- Πράσινοι» 2% και τα δύο αριστερά κόμματα με υποψηφίους τον Πουτού και την Αρτόντ που συγκεντρώνουν μόλις το 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα