Ο «Κρέοντας» πλήττει την Ελλάδα- Χιόνια σε Τρίκαλα, Φθιώτιδα

10:36 16/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Μετά την Ιοκάστη ο Κρέοντας πλήττει την ηπειρωτική χώρα την Ελλάδα με σφοδρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις ενώ αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα.

Σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε τα ορεινά των Τρικάλων, με το χιόνι να ξεπερνά στα πιο ψηλά σημεία το μισό μέτρο.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρόλο που έκαναν συνέχεια διαδρομές, ο δρόμος έκλεινε αμέσως λόγω της πολύ πυκνής χιονόπτωσης.

Η χιονόπτωση άρχιζε από τα 400 μ. και πάνω, συγκριμένα, από τη διασταύρωση για Άρτα-Μεσοχώρα και

πάνω, σε όλα τα ορεινά.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το Κοτρώνι και μέχρι τα Τρία Ποτάμια και από την άλλη πλευρά του Νομού, από Ορθοβούνι μέχρι Εγνατία και από Φάρμα μέχρι και τα χωριά του Ασπροποτάμου.

Στο μεταξύ χιονιάς έπληττε από το πρωί χθες τον νομό Φθιώτιδας ενώ δόθηκε μάχη να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο.
Η Τροχαία ειχε στήσει μπλόκο στη διασταύρωση «Σανατορίου», έξω από τη Λαμία και ακινητοποίησε όλα τα φορτηγά που κινούνται προς Δομοκό, ενώ επέτρεπε να περάσουν μόνο τα ΙΧ, τα οποία είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες.

Η κυκλοφορία στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού γινόταν με αρκετή δυσκολία, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσαν μηχανήματα της Περιφέρειας που έριχναν αλάτι και καθάριζαν το οδόστρωμα.

Έντονη χιονόπτωση εκδηλώθηκε και στον Ε65, στο νέο κομμάτι από Ξυνιάδα Δομοκού προς Τρίκαλα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών έπεσε πάρα πολύ χιόνι μέσα σε λίγες ώρες. Ευτυχώς τα μηχανήματα της Νέας Οδού κατάφεραν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό.

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς Καρπενήσι από τον Τυμφρηστό και μέχρι μετά τη σήραγγα «Π. Μπακογιάννης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση με απόφαση του Δημοτικής Αρχής τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα σε όλη την περιοχή του Δομοκού.

Πηγή: lamiareport.gr, trikalaola.gr

Ο «Κρέοντας» πλήττει την Ελλάδα- Χιόνια σε Τρίκαλα, Φθιώτιδα

The post Ο «Κρέοντας» πλήττει την Ελλάδα- Χιόνια σε Τρίκαλα, Φθιώτιδα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα