Ο Κοντονής προσπαθεί να χτίσει ό,τι γκρεμίζει ο Τόσκας

19:03 1/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Αποτελεί κοινή παραδοχή στην κυβέρνηση ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, παράγει περισσότερο πολιτικό κόστος παρά όφελος. Με όποιον και αν μιλήσεις, την ίδια απάντηση θα πάρεις. Με εξαίρεση, ίσως, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στην ομάδα τού οποίου ανήκει.

Εκεί που ξεπέρασε τα όρια ήταν στην υπόθεση τού 88χρονου συνταξιούχου, ο οποίος έμφοβος πυροβόλησε τους διαρρήκτες που μπούκαραν στο σπίτι του. Τι ήταν να το κάνει; Πήρε το φραγκέλιο ο υπουργός και τον καταχέριασε, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει Φαρ Ουέστ η Ελλάδα.

Τι ακολούθησε; Ο 88χρονος σύρθηκε από τους αστυνομικούς στο δικαστήριο με χειροπέδες στα χέρια.

Με δυο λόγια, Φαρ Ουέστ δεν γίνεται η χώρα όταν εισβάλλουν τα σπίτια ληστές και διαρρήκτες, αλλά όταν οι ένοικοι αντιδρούν. Και για να μάθουν να μην αντιδρούν, ας δουν τον συνταξιούχο σιδηροδέσμιο…

Όποιος έχει στοιχειώδες μυαλό καταλαβαίνει ότι τα όσα είπε ο υπουργός είναι παράλογα και, βέβαια, βλαπτικά για την κυβέρνηση. Φαίνεται, λοιπόν, πώς το όλο θέμα αξιολογήθηκε και ανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης να αποκαταστήσει την κοινή λογική. Δήλωσε ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι παντού και πως οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Πήρε δε ξεκάθαρες αποστάσεις από την απόφαση να περάσουν χειροπέδες στον γέροντα, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με 2 ρεμάλια.

Θα φρονιμέψει αυτό τον κ. Τόσκα; Μάλλον απίθανο το βρίσκω. Δείχνει γεμάτος βεβαιότητες, δεν φαίνεται να αμφιβάλλει για τίποτα. Όλα θεωρεί πως τα κάνει εξαιρετικά. Όπου τα καταφέρνει η αστυνομία, πρόκειται για δικό του επίτευγμα, και όπου βραδυπορεί, φταίει το γεγονός ότι δεν εφαρμόζει τις εντολές του…

The post Ο Κοντονής προσπαθεί να χτίσει ό,τι γκρεμίζει ο Τόσκας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα