Ο «κλόουν» Μπερλουσκόνι εκβιάζει, αλλά οι Ιταλοί στρίβουν αριστερά…

02:45 11/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Μπερλουσκόνι εξωθεί σε παραίτηση τον Μόντι και προκαλεί  πανικό στην Ευρώπη, αλλά πιθανότατα θα πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένος…
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες αποδοκιμάζουν τις κινήσεις του σε ποσοστό πάνω από 70%, ενώ το κόμμα του δείχνει καθηλωμένο κάτω από το 15%.

Τι περιμένει, λοιπόν, από τις εκλογές του Φεβρουαρίου ή των αρχών του Μαρτίου;
Ο ίδιος απαντά «τη νίκη», οι Ιταλοί όμως του δείχνουν το δρόμο προς τη συνταξιοδότηση. Οι κατηγορίες του προς τον Μάριο Μόντι για την αυξανόμενη ανεργία και την ύφεση μπορεί να εδράζονται σε πραγματικά στοιχεία, όμως ο κόσμος κάθε παρά δείχνει έτοιμος να του εμπιστευθεί ξανά τις ελπίδες του για ανάκαμψη.

Ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς
Πιερλουίτζι Μπερσάνι είναι ο εκλεκτός του -αυτή τη στιγμή τουλάχιστον. Είδε κι αποείδε με τον «κλόουν» Μπερλουσκόνι και τον τεχνοκράτη Μόντι και μάλλον ετοιμάζεται να κάνει «στροφή επ’ αριστερά».

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Μπερσάνι είναι πρώτος με 37%, ακολουθεί ο Μόντι με 23% και ο Μπερλουσκόνι με 20%.
Το Κεντροαριστερό Δημοκρατικό κόμμα προηγείται, στην πρόθεση ψήφου, με 33,5%, ακολουθεί το κόμμα του ηθοποιού Πέπε Γκρίλο με 17% (!) και ο Λαός Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι με 15%. Η Λέγκα του Βορρά (πιθανός σύμμαχος του Μπερλουσκόνι) βρίσκεται μόλις στο 5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Aixmi