Ο Ιβάνοφ κάλεσε τη Βουλή να απορρίψει τη Συμφωνία των Πρεσπών

10:56 29/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Στην ετήσια ομιλία του στο σκοπιανό Κοινοβούλιο λίγο πριν από την έλευση του νέου έτους, ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ κάλεσε τους βουλευτές να απορρίψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ελπίζω ακόμη ότι αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αντλήσει δυνάμεις, θα ακούσει τη φωνή του λαού και θα απορρίψει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις τροπολογίες για αλλαγή του

Συντάγματος» καθώς, όπως είπε, η Συμφωνία «βάζει τέλος στη Δημοκρατία της Μακεδονίας όπως την ξέρουμε καθώς συντάχθηκε χωρίς εθνική συναίνεση αλλά και χωρίς τη συγκατάθεσή μου».

«Όταν είστε έτοιμοι να επιλύσετε ένα ζήτημα με οποιαδήποτε τίμημα, τότε το τίμημα αυτό γίνεται δυσβάσταχτο. Το τίμημα για την επίλυση του μακεδονικού ζητήματος με αυτόν τον τρόπο είναι η νομική και ιστορική διαγραφή του λαού της Μακεδονίας, διότι χωρίς τον μακεδονικό λαό, τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα, δεν θα υπάρχει πλέον ένα ζήτημα της Μακεδονίας. Με άλλα λόγια, το ζήτημα της ταυτότητας θα επιλυθεί με τη διαγραφή του», πρόσθεσε ο Ιβάνοφ εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ συνέχισε τονίζοντας:

«Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζεται ο μακεδονικός λαός, ότι προστατεύεται η μακεδονική γλώσσα, ότι ενισχύεται η μακεδονική ταυτότητα. Η επίσημη Αθήνα διέψευσε όλες τις δηλώσεις της κυβέρνησής μας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Τσίπρας σε πολλές περιπτώσεις υπογράμμισε ότι η Συμφωνία δεν αναγνωρίζει μακεδονικό λαό και μακεδονική ταυτότητα. Πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επιβεβαίωσε ότι δεν θα αποδεχθεί αυθαίρετη ερμηνεία της Συμφωνίας».

The post Ο Ιβάνοφ κάλεσε τη Βουλή να απορρίψει τη Συμφωνία των Πρεσπών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα