Ο ηττημένος Σόιμπλε λέει ότι δεν έδωσε μάχη κατά τής Μέρκελ

16:11 8/12/2018 - Πηγή: Aixmi

H ανάδειξη τής Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, εκλεκτής τής Άνγκελας Μέρκελ, στην ηγεσία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών θεωρείται από πολλούς στο Βερολίνο ως ήττα τού Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος στήριξε ανοιχτά τον Φρίντριχ Μερτς. Ωστόσο, ο ίδιος ο πρόεδρος τής Βουλής προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις,λέγοντας ότι απλώς εξέφρασε την άποψή του,

όπως έχει δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά δεν τάχθηκε εναντίον κάποιου άλλου υποψηφίου εξ αντιδιαστολής.

«Δεν έδωσα καμία μάχη εναντίον της ‘Ανγκελα Μέρκελ», είπε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF. «Εξέφρασα την άποψή μου – και αυτό επιτρέπεται. Πάντα εκφράζω ξεκάθαρα την άποψή μου. Η πλειοψηφία των συνέδρων αποφάσισε διαφορετικά. Είπα αμέσως στην Κραμπ-Καρενμπάουερ: οι αντίπαλοί σας – και οι υποστηρικτές τους – έκαναν τη νίκη σας πολύ δύσκολη και για αυτό η νίκη σας είναι ακόμη πιο πειστική».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως δεν θα υπάρξει διάσπαση στοκόμμα, επειδή η νέα πρόεδρος εξελέγη με λίγες δεκάδες ψήφους διαφορά. «Είμαι καλός δημοκράτης. Έγινε πολύ καλή αντιπαράθεση και βρίσκω καλό το αποτέλεσμα. Αυτή είναι η δημοκρατία. Ήταν μια ανοιχτή αντιπαράθεση, τέτοια που άλλα κόμματα μόνο να ονειρευτούν μπορούν».

Όσο για την πολιτική κατεύθυνση που πρέπει να πάρει το κόμμα, μετά την αλλαγή σελίδας, είπε: «Το σημαντικό είναι να συνεχιστεί η ανοιχτή συζήτηση και να καταστούν σαφή τα διαφορετικά επιχειρήματα. Τότε είναι ακριβώς αυτή η μάχη μεταξύ δημοκρατικών εναλλακτικών που θα φέρει την πολιτική αντιπαράθεση πάλι στο κέντρο της δημοκρατίας και τα άκρα δεν θα παίζουν τότε τέτοιο ρόλο. Αυτό έχει καθοριστική σημασία».

The post Ο ηττημένος Σόιμπλε λέει ότι δεν έδωσε μάχη κατά τής Μέρκελ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα