Ο Γιούνκερ στα Σκόπια: Δεν ήρθα για να ανακοινώσω ημερομηνία ένταξης

19:38 25/2/2018 - Πηγή: Aixmi

«Η χώρα σας είναι μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας και γεωγραφίας. Δεν ήρθα εδώ για να ανακοινώσω οριστική ημερομηνία ένταξης» τόνισε ο κ. Γιούνκερ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντησή τους στα Σκόπια.

.@JunckerEU in #Skopje with PM @Zoran_Zaev: “Your country is part of European history and geography. Have not come here

to announce definitive #EU accession date but impressed by your reform progress. Must continue on this path and resolve name issue with #Greece.” pic.twitter.com/X0Z32E6cL8

— Mina Andreeva (@Mina_Andreeva) February 25, 2018

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλώσε εντυπωσιαμένος από τη μεταρρυθμιστική πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η γείτονα χώρα και τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο και να λυθεί το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.
Με την επίσκεψή του στα Σκόπια και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκίνησε την περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, τον κ. Γιούνκερ υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, χαρακτηρίζοντας ιστορική την επίσκεψή του.

Από τη μεριά του, ο κ. Ζάεφ, όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας του ως γεωγραφικό τμήμα της Ευρώπης, η οποία θα γίνει και τμήμα της πολιτικής δομής της ΕΕ.

The post Ο Γιούνκερ στα Σκόπια: Δεν ήρθα για να ανακοινώσω ημερομηνία ένταξης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα