Ο Ερντογάν καταδικάζει την αστυνομική βία στη … Γαλλία

20:48 30/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Υπέρ του δικαιώματος των Γάλλων να διαδηλώνουν, τάχθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

Σε μια ομιλία που προκαλεί θυμηδία, ο κ. Ερντογάν «καταδίκασε» τη Δευτέρα τη χρήση βίας από τη γαλλική αστυνομία εναντίον διαδηλωτών, λέγοντας μάλιστα ότι «ανησυχεί» για την κατάσταση στη χώρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε επικριθεί δριμύτατα

για τη βίαιη αστυνομική καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2013 είπε: «Καταδικάζω τη βία που ασκείται από τη γαλλική αστυνομία εναντίον των ανθρώπων που κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να διαδηλώνουν«.
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας: «(Οι χώρες της Ευρώπης) μας είχαν επισημάνει ότι ήταν ανήσυχες (για την κατάσταση στην Τουρκία). Ε, λοιπόν, είμαι κι εγώ ανήσυχος μ’ αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία«.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης έντονα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν καλύπτουν την κοινωνική αναταραχή στη Γαλλία, η οποία προκλήθηκε από την αμφισβήτηση μιας μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας που θέλει να εφαρμόσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Να αποφύγουν «οποιαδήποτε υπερβολική χρήση βίας» κάλεσε νωρίτερα τις γαλλικές αρχές ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα