Ο Ερντογάν αγνοεί τις ΗΠΑ: Θα πάρουμε τους ρωσικούς S-400

17:52 16/2/2019 - Πηγή: Aixmi

Aμετακίνητος στην απόφασή του να αγοράσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400 είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, αγνοώντας τις αμερικανικές απειλές. Τονίζει δε ότι το αντιπυραυλικό σύστημα θα φτάσει τον Ιούλιο στην Τουρκία.

«Έχουμε κάνει τη συμφωνία για τους S-400 με τη Ρωσία, επομένως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να οπισθοδρομήσουμε, η δουλειά έχει γίνει», δήλωσε κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν στο Σότσι.

Αμερικανοί αξιωματούχοι τόνισαν ανεπίσημα

στο πρακτορείο Ρόιτερς πως αν ο Ερντογάν προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών πυραύλων, θα ακυρωθεί η πώληση του αμερικανού πυραυλικού συστήματος Patriot, καθώς και των υπερσύγχρονων αμερικανικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, από την πλευρά του, είπε πως «η Τουρκία ήταν ανοιχτή στο να αγοράσει το σύστημα Patriot, όσο αυτή η εξαγορά εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Άγκυρας. Ωστόσο, προέκυψαν προβλήματα στην παραγωγή και παράδοση αυτών των πυραύλων. Παραμένουμε πιστοί στη συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400».

The post Ο Ερντογάν αγνοεί τις ΗΠΑ: Θα πάρουμε τους ρωσικούς S-400 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα