Ο Μπιν Λάντεν υποψιαζόταν τη γυναίκα του ότι είχε κοριό στο… δόντι της

18:37 1/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Όπως προκύπτει από τον αποχαρακτηρισμό σειράς εγγράφων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που συνέλεξαν οι αμερικανικές αρχές κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο καταφύγιο του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, μεταξύ 2009 και 2011, οι ηγέτες της Αλ-Κάιντα ανησυχούσαν έντονα για το ενδεχόμενο ύπαρξης κατασκόπων στις τάξεις τους.

Σε ένα από τα έγγραφα, ο Μπιν Λάντεν

δίνει οδηγίες σε μέλη της Αλ-Κάιντα που είχαν αιχμάλωτο έναν Αφγανό, λέγοντας τους πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν παραλάβουν τα λύτρα, καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν σε αυτά συσκευές εντοπισμού.

«Είναι σημαντικό να ξεφορτωθείτε την βαλίτσα στην οποία θα βρίσκονται τα λύτρα, καθώς είναι πιθανόν να έχει τοποθετηθεί μέσα της συσκευή εντοπισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην ηγέτης της Αλ-Κάιντα.

Ο Μπιν Λάντεν φαίνεται να ανησυχούσε έντονα και για το ενδεχόμενο να καταγραφεί η παρουσία μελών της οργάνωσης αλλά και του ιδίου από ιπτάμενα drones.

Οι ανησυχίες του έφτασαν μέχρι το σημείο να υποψιάζεται πως ο οδοντίατρος τον οποίο επισκέφθηκε η γυναίκα του μπορεί να είχε τοποθετήσει στο δόντι της κάποιου είδους κοριό. Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, ο πρώην ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης σημείωνε: «Το μέγεθός του μπορεί να είναι όσο ένας κόκκος δημητριακών».

Πάντως, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα, οι ηγέτης της Αλ-Κάιντα καλούσε μέχρι την τελευταία στιγμή σε επέκταση των επιχειρήσεων της οργάνωσης με νέες επιθέσεις στην Αμερική: «Πρέπει να επεκτείνουμε και να αναπτύξουμε τις επιχειρήσεις μας στην Αμερική και να μην περιοριστούμε στην ανατίναξη αεροπλάνων» αναφέρεται σε ένα άλλο έγγραφο που φέρεται να έχει συντάξει ο Μπιν Λάντεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα