Ο Αμπντεσλάμ παραμένει σιωπηλός – Οι συνήγοροί του παραιτούνται (ΒΙΝΤΕΟ)

12:22 12/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κρατείται ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μόνος από τους τζιχαντιστές που είναι εν ζωή μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, κα ιεπικαλείται το δικαίωμά του να παραμείνει σιωπηλός. Οι δικηγόροι του, Φρανκ Μπερτόν και Σβεν Μαρί είχαν μία συνάντηση μαζί του την περσμένη Πέμπτη όπου του ανακοίνωσαν ότι πλέον δεν θα τον υπερασπίζονται καθώς εκείνος επέμεινε να διατηρεί τη σιωπή του.

Από την ημέρα της σύλληψής του στις Βρυξέλλες, ο Αμπντεσλάμ

έχει αρνηθεί να μιλήσει, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα μιλήσει και δεν επιθυμεί εκπροσώπηση. Όπως ανέφερε ο φρανκ Μπετρόν στο BFMTV, «Ξέρουμε και πιστεύουμε και μας είπε ότι δνε θα μιλήσει και θα επικαλεστεί το δικαίωμά του στη σιωπή. Τι μπορούμε να κάνουμε; Έχουμε προειδοποιήσει, το είπα από την πρώτη μέρα, ότι αν ο πελάτης μου παραμείνει σιωπηλός, θα παραιτηθούμε από την υπόθεση».

«Αυτή είναι μια απόφαση που δεν την επιθυμούσαμε από την αρχή, είναι ενα τεράστιο μπέρδεμα» συνέχισε ο Μπερτόν. Σύμφωνα με τους δύο συνηγόρους, σειρά πολιτικών αποφάσεων, όπως αυτή να παρακολουθείται με κάμερα ασφαλείας κάθε κίνηση του Αμπντεσλάμ 24 ώρες το 24ωρο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ώστε ο τρομοκράτης να παραμείνει σιωπηλός. Επί δύο μήνες το θέμα αυτό έχει γίνει αντικείμενο ιαπραγμάτευσης και συζήτησης. «Έβλεπα τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ να φθίνει μήνα με τον μήνα. Όταν όλοι παρακολουθούν κάθε στιγμή τις κινήσεις σου, εξοργίζεσαι. Κι αυτό είναι συνέπεια πολιτικών αποφάσεων. Δεν είναι δικαστική απόφαση» επέμεινε ο Μπερτόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα