Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο (ΒΙΝΤΕΟ)

09:45 5/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι Λονδρέζοι καθώς οι 3 τζιχαντιστές έτρεχαν στον δρόμο της Μπόροου Μάρκετ αναζητώντας θύματα σε παμπ και εστιατόρια. Η αστυνομία έδρασε μέσα σε 8 λεπτά από την πρώτη κλήση και εξουδετέρωσε άμεσα τους 3 τρομοκράτες που προκάλεσαν τον θάνατο 7 ατόμων και τον τραυματισμό 48 από τους οποίους οι 21 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέσω του πρακτορείου τους Amaq οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην Μπόροου Μάρκετ. «Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο»,

αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ακόμη τα ονόματα των τριών δραστών ενώ σε επιχείρηση χθες το πρωί συνελήφθησαν 12 άτομα. Tέσσερις άνδρες και επτά γυναίκες παραμένουν υπό κράτηση βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Ένα άτομο αφέθηκε ελεύθερο. Φέρεται οι τρεις δράστες να είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής, αλλά η αστυνομία θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία τους μόλις αυτό «είναι επιχειρησιακά δυνατό» όπως ανακοινώθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα