ΝΥΤ: Ο Τραμπ είχε προσπαθήσει να απολύσει τον Μιούλερ τον Ιούνιο

10:45 26/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να απολύσει τον Ρόμπερτ Μιούλερ τον περασμένο Ιούνιο αλλά ανακάλεσε την απόφασή του όταν ο ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου απείλησε να παραιτηθεί παρά να προχωρήσει με την εντολή του προέδρου.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται τέσσερις διαφορετικές μαρτυρίες ατόμων που γνωρίζουν το έμα, ο πρόεδρος διέταξε τον σύμβουλο του ευκού Οίκου Ντόναλντ Μακ Γκαν να απολύσει τον Μιούλερ ο

οποίος ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 αλλά και πιθανές επαφές των συνεργατών του Τραμπ με Ρώσους. Ωστόσο, ο Μακ Γκαν προτίμησε να παραιτηθεί παρά να υπακούσει τον Τραμπ κι έτσι ο πρόεδρος ανακάλεσε την εντολή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΥΤ, ο πρόεδρος επικαλέστηκε τρεις λόγους για τους οποίους θεωρούσε ότι ο Μιούλερ δεν ήταν κατάλληλος να διενεργήσει τη σχετική έρευνα επικαλούμενος αντικρουόμενα συμφέροντα.

Πρώτον, ο Μιούλερ, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας μιας διένεξης για οφειλές του προς το Trump National Golf Club στο Στέρλινγκ, στη Βιρτζίνια, είχε διακόψει τη συνδρομή του.

Κατά δεύτερον, ο Μιούλερ πρόσφατα είχε συνεργαστεί με δικηγορική εταιρεία που είχε εκπροσωπήσει τον γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ. Τελευταίο, ο Τραμπ είπε ότι ο Μιούλερ είχε περάσει από συνέντευξη μαζί του για να διορστεί διευθυντής του FBI, μία ημέρα πριν διοριστεί ειδικός εισαγγελέας τον Μάιο.

The post ΝΥΤ: Ο Τραμπ είχε προσπαθήσει να απολύσει τον Μιούλερ τον Ιούνιο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα