ΝΥΤ: Είτε με «Ναι» είτε με «Όχι» η κατάσταση είναι επίφοβη

11:20 5/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Είτε με «Nαι» είτε με «Όχι» η κατάσταση είναι επίφοβη, τονίζουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο για να υποδεικνύει τι θα ακολουθήσει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τη Δευτέρα η ΕΚΤ θα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από δύσκολες αποφάσεις, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ελληνικό δημοψήφισμα.

Αν

οι Ελληνες ψηφίσουν «Ναι», τότε ίσως η ΕΚΤ να δικαιολογήσει πιο εύκολα την έκτακτη χρηματοδότηση και τα άλλα βήματα που κρίνονται απαραίτητα για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών.

Αν το αποτέλεσμα είναι «Όχι», ο Μάριο Ντράγκι μπορεί να αντιμετωπίσει μία δύσκολη επιλογή. Οι κανόνες της ΕΚΤ πιθανόν να απαιτούν να σταματήσει την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες, γράφει η εφημερίδα.

Αλλά, ίσως ο κ. Ντράγκι μπει στον πειρασμό να τους παρακάμψει, γιατί η διακοπή της στήριξης θα προκαλέσει απερίγραπτες δυσκολίες στους Έλληνες και θα στείλει πιθανότατα τη χώρα εκτός ευρώ.

«Θα ήταν σωστό να πούμε ότι τις επόμενες ημέρες μας περιμένουν εκπλήξεις. Είναι βέβαιο, ότι είμαστε σε αχαρτογράφητο έδαφος», αναφέρει ο Nicolas Véron, του Ινστιτούτου Bruegel.

Keywords
Τυχαία Θέματα