Ντάισελμπλουμ: Συμφωνία σε πακέτο μέτρων 2% του ΑΕΠ – Μοσκοβισί: Χαιρετίζω την κατ’ αρχήν συμφωνία

13:07 7/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνέντευξη Τύπου παραχωρούν ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ, ο Πιερ Μοσκοβισί, ο Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Μπενουά Κερέ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στη Μάλτα.

Ξεκίνησε απευθείας από το ελληνικό ζήτημα λέγοντας: «Έχουμε συμφωνία, επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια το συντομότερο δυνατόν.

Είχαμε μεγάλη πρόοδο όσον αφορά στην αξιολόγηση μετά το Eurogroup του Μαρτίου. Με δική μου πρωτοβουλία αλλάξαμε στρατηγική, τα πράγματα και τον τρόπο που γίνονται, εντατικοποιήσαμε τις διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς όσον

αφορά το πακέτο μεταρρυθμίσεων που πρέπει να επιτευχθούν. Επιτυχές το εγχείρημα.

Σας κομίζω νέα. Έχουμε συμφωνία ως προς τα μεγάλα ζητήματα, το χρονοδιάγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις. Τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν όσο το δυνατόν ταχύτερα».

Στη συνέχεια ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για πακέτο μέτρων 2% του ΑΕΠ, το 1% κυρίως από συντάξεις από το 2019 και το 1% από κυρίως από φορολογικά (αφορολόγητο), το 2020.

Παράλληλα, όπως είπε, η Ελλάδα μπορεί να νομοθετήσει αντίμετρα (μέτρα επέκτασης) υπό την προϋπόθεση ότι οικονομία πηγαίνει καλύτερα και το δημοσιονομικό μονοπάτι πηγαίνει καλύτερα και θα χρησιμοποιεί τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται. Επιπλέον, τόνισε πως οι υπουργοί οικονομικών θα επανέλθουν για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και το θέμα του χρέους, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Μαϊου.

Χαιρετίζω την κατ’ αρχήν συμφωνία έπειτα από μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων. κάτι που θα επιτρέψει στα κλιμάκια να επιστρέψουν στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία. Ήρθε η ώρα να θέσουμε τέλος σ αυτήν την αβεβαιότητα που κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από την Ελλάδα και εμποδίζει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, που αξίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί λαμβάνοντας τον λόγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα