Νορβηγία: Εικόνες εκτελέσεων και σημαίες του ΙΚ στα κινητά προσφύγων

19:12 18/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Εικόνες εκτελέσεων, κομμένα κεφάλια και μπόλικες σημαίες του Ισλαμικού κράτους εντόπισαν οι νορβηγικές αρχές σε κινητά τηλέφωνα προσφύγων, αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τα ειδικά ψαχτήρια σε κινητά τηλέφωνα και βαλίτσες έφεραν στο φως, τί κρύβουν ορισμένοι πρόσφυγες στις αποσκευές τους

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής του FBI James Comey κατέθεσε σε επιτροπή γερουσίας στις 9 Δεκεμβρίου, ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε

τουλάχιστον μια εξειδικευμένη μηχανή εκτύπωσης που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση αληθοφανών συριακών διαβατηρίων. «Έχουν την ικανότητα να κατασκευάζουν πλαστά διαβατήρια, κάτι που προκαλεί ανησυχία στις αρχές», υπογράμμισε.

Ένας Ολλανδός δημοσιογράφος απέδειξε επίσης πόσο εύκολο είναι να αποκτήσει κανείς πλαστό συριακό διαβατήριο. Υπάρχουν διαφημίσεις για απόκτηση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου στο Twitter έναντι 900 δολαρίων. Ο Harald Doornbos, που βρισκόταν στη Συρία τον Σεπτέμβριο και εργαζόταν για το Nieuwe Revu, είπε ότι οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένων τζιχαντιστών και Σύρων που έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τους απαγορεύεται η είσοδος στην Ευρώπη, θα μπορούσε να αποκτήσει πλαστό διαβατήριο.

Στην Ελλάδα , από τη στιγμή που το διαβατήριο είναι πλαστό, με πλαστά στοιχεία, οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ιδέα πως δεν αντιμετωπίζουν έναν σύρο πρόσφυγα αλλά ένα μέλος του ISIS ή της Al-Qaeda, γράφει ολλανδικό περιοδικό. Σημείωσε επίσης πως οι παράνομοι ταξιδιώτες προχωρούν από την Ελλάδα στην Ουγγαρία μέσω της ΠΓΔΜ και τη Σερβία και συνεχίζουν το ταξίδι τους χωρίς έλεγχο στα άλλα κράτη της Σένγκεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα