Νίκη και προνομιούχος 2η θέση στον όμιλο: Ουκρανία – Πολωνία 0-1

22:02 21/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Η Πολωνία κέρδισε με 1-0 την Ουκρανία, πέρασε ως 2η από τον όμιλο και θα βρει απέναντί της την Ελβετία στη φάση των «16».

Η Ουκρανία είχε ήδη αποκλειστεί και έπαιζε για την τιμή της. Η Πολωνία από την άλλη ήθελε τουλάχιστον τον βαθμό, για να εξασφαλίσει την 2η θέση και νίκη, για να έχει ελπίδες να κλέψει την πρωτιά από την Γερμανία. Οι παίκτες του Ναβάλκα δεν ικανοποίησαν, όμως έφτασαν στη νίκη με 1-0, που τελικά τους άφησε πίσω από τα πάντσερ. Αντίπαλος στη φάση των «16» θα είναι η Ελβετία.

Το ματς ξεκίνησε με τους Πολωνούς να χάνουν δύο

τεράστιες ευκαιρίες με τους Μίλικ (3′) και Λεβαντόφσκι (4′), πριν οι Ουκρανοί ισορροπήσουν και φτάσουν μία ανάσα από το γκολ στο 17′ με τον Γιαρμολένκο. Σε όλες τις περιπτώσεις, όμως, κάποιοι από τους καλύτερους του γηπέδου έκαναν άσχημα τελειώματα, με το 0-0 να παραμένει. Το παιχνίδι στη συνέχεια κυλούσε με τους παίκτες του Φομένκο να είναι εμφανώς καλύτεροι, όμως και πάλι να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επιθετικά. Έτσι, ήταν λογικό να φτάσουμε στο ημίχρονο χωρίς γκολ.

Η κίνηση που άλλαξε τα πάντα ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Ναβάλκα έβαλε τον Μπλαζικόφσκι στη θέση του Ζιελίνσκι, που δε φάνηκε. Από την άλλη πλευρά, ο Ζίντσενκο ανέβασε στροφές και στο 49′ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά την κεφαλιά του η μπάλα πέρασε άουτ. Η επόμενη ευκαιρία ήρθε για την Πολωνία, με τον Μπλαζικόφσκι να κάνει υπέροχη ενέργεια και τελείωμα στην περιοχή για το 0-1!

Στο 56′ ο Καπούστκα, που θα χάσει το επόμενο ματς, καθώς συμπλήρωσε κάρτες, έφτασε μία ανάσα από το 0-2, με τους Ουκρανούς να απειλούν στη συνέχεια, όμως να μην μπορούν με τίποτα να σκοράρουν. Ζίντσενκο (61′, 72′), Κονοπλιάνκα (63′), Ρόταν (82′) και Γιαρμολένκο (84′) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Φαμπιάνσκι, με τον Ζοζούλια να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 80′. Από την άλλη πλευρά μόνο ο Μίλικ κατάφερε να απειλήσει στο 74′, όμως αυτό δεν πείραξε καθόλου τους Πολωνούς, που κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος, παίρνοντας τη μεγάλη πρόκριση.

Ουκρανία (Μιχάηλ Φομένκο): Πιάτοβ, Μπουτκό, Χατσερίντι, Κούτσερ, Φεντέτσκι, Στεπανένκο, Ρόταν, Ζίντσενκο (73′ Κοβαλένκο), Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο, Ζοζούλια (90+2′ Τιμοσιούκ)

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Γιεντρέιτσικ, Πάζνταν, Γκλικ, Τσιόνεκ, Κριχόβιακ, Γιοντλόβιετς, Ζιελίνσκι (46′ Μπλαζικόφσκι), Καπούστκα (71′ Γκροσίτσκι), Μίλικ (90+3′ Σταρζίνσκι), Λεβαντόφσκι

Πηγή: gazzetta.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα