Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη

21:32 22/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Πρόστιμα με εισοδηματικά κριτήρια θεσπίζει ο νέος ΚΟΚ, που προωθείται με νομοσχέδιο τού υπουργού Χρήστου Σπίρτζη.

Τα πρόστιμα μειώνονται κατά 40% στο σύνολό τους (με ορισμένες εξαιρέσεις), αλλά διπλασιάζονται για τους παραβάτες που έχουν εισόδημα από 50.001-100.000 ευρώ, ενώ τριπλασιάζεται για εκείνους με εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Το ακέραιο του προστίμου θα καταβάλλουν μόνοι οι παραβάτες με εισοδήματα έως 50.000 ευρώ.

Οι δυνάμεις της Τροχαίας θα διαθέτουν ηλεκτρονικές συσκευές για τον καταλογισμό των προστίμων, μέσω των οποίων θα ενημερώνονται

από το υπουργείο Οικονομικών για την κατηγορία εισοδήματος στην οποία ανήκει ο παραβάτης. Το θέμα αυτό, βέβαια, δημιουργεί θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Από τις μειώσεις προστίμων εξαιρούνται οι παραβάσεις που κρίνονται επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή (οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση Stop και κόκκινου κ.α.). Ταυτόχρονα καταργείται η έκπτωση ύψους 50% για την εξόφληση προστίμου εντός 10 ημερών.

Τα πρόστιμα για παραβάσεις χαμηλής επικινδυνότητας διαμορφώνονται μέχρι 100 ευρώ, για μεσαίες από 101 έως 300 ευρώ και για υψηλής επικινδυνότητας παραβάσεις από 301 έως 600 ευρώ. Παραβάσεις που αφορούν σε χρήση κινητού την ώρα της οδήγησης, τη χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη μη χρήση ζώνη ασφαλείας ή κράνους, τη χρήση κράνους και τη ρίψη τσιγάρου, τιμωρούνται με αφαίρεση πινακίδων και άδειας για 60 ημέρες. Απευθείας αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης για 30 ημέρες θα επιβάλλεται σε οδηγούς βαρέων οχημάτων, οι οποίοι κινούνται συνεχώς στην αριστερή λωρίδα ή τη χρησιμοποιούν για προσπέραση.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι διατηρείται το όριο ταχύτητας σε 130 χλμ/ώρα.

Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη

The post Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα