Νέα επιστολή από τους αγρότες στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

10:47 6/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέα επιστολή σκοπεύει να επιδώσει στη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιήσουν δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο Διοικητήριο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από τα μπλόκα σε «Πράσινα Φανάρια», κόμβο Δερβενίου, Ευζώνους και Προμαχώνα Σερρών αλλά και άλλοι που θα μεταβούν στο σημείο με τα αγροτικά τους από τις περιοχές Άγιο Μάμα, Βρασνά, Καλύβες και Πορταριά

νομού Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με την επιστολή της, που θα επιδώσει σήμερα, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας θα γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τη σύμπλευση μαζί της και άλλων συναδέρφων τους από Λάρισα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Μαγνησία και Βοιωτία. Επίσης, στην επιστολή η επιτροπή θα αναφέρει τη δεινή στην οποία περιέρχονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις σε εξέλιξη νομοθετικές ρυθμίσεις και θα κρούσει κώδωνα κινδύνου για το βραχυπρόθεσμο μέλλον του πρωτογενούς τομέα. «Δεν είναι απλώς ασύμφορη, αλλά μη βιώσιμη η ενασχόλησή μας με την γη» θα τονίζουν στην επιστολή τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Μεταξύ άλλων, η συντονιστική Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας θα υπενθυμίζει ότι«παραμένει στο ακουστικό της για την πραγματοποίηση της συνάντησης που έχει ήδη ζητηθεί με στελέχη της κυβέρνησης από τα υπουργεία των Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, υπό την εποπτεία ή και φυσική παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. Τα θέματα που επιθυμούν οι διαμαρτυρόμενοι να συζητήσουν είναι το κόστος παραγωγής και το ασφαλιστικό και φορολογικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα