Νέα ένταση στο hot spot της Χίου – Τραυματίας αστυνομικός (ΒΙΝΤΕΟ)

08:43 27/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Σχεδόν μία ώρα διήρκεσε ευρεία επιχείρηση της διεύθυνσης αστυνομίας Χίου μέσα στο hot spot της ΒΙΑΛ, το απόγευμα της Τετάρτης λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης επέμβασης (περί τις 2.30 το μεσημέρι) των ΜΑΤ στο κέντρο, όπου είχαν σημειωθεί περιορισμένης έκτασης επεισόδια.

Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr που φέρεται να είχε στη διάθεσή της για νέα επεισόδια, κινητοποιήθηκε πριν από τις έξι το απόγευμα και στην περιοχή της ΒΙΑΛ έφτασε σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη της Χίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στους καταυλισμούς των προσφύγων και μεταναστών και όλα έδειχναν ότι μάλλον κάτι μεγάλο ήταν σε εξέλιξη.

Στη ΒΙΑΛ έφτασαν τρεις κλούβες της αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης, περιπολικά, ασφάλεια ακόμα και το ανακριτικό της τροχαίας.

Η κύρια έφοδος στις εγκαταστάσεις άρχισε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και δεκάδες αστυνομικοί – με πλήρη εξάρτυση – μπήκαν στην ΒΙΑΛ και από τις δύο εισόδους, την κεντρική και την δεύτερη που είναι δίπλα στην ανακύκλωση, ενώ παρέμεναν σε επιφυλακή και άλλοι εκτός του κτιριακού συγκροτήματος.

Την ίδια στιγμή πρόσφυγες και μετανάστες μπαινόβγαιναν κανονικά στη ΒΙΑΛ , τα μικρά παιδιά έπαιζαν αμέριμνα, ενώ στο άνω διάζωμα του κέντρου επικρατούσε απόλυτη ησυχία.

Αλλά και στο κάτω διάζωμα, όπου έγινε η αστυνομική επιχείρηση δεν ακούστηκαν φασαρίες, ούτε υπήρχαν σε εξέλιξη κάποια επεισόδια.

Η επιχείρηση διήρκεσε περίπου μισή ώρα και λίγο μετά τις 6.30 δόθηκε το σύνθημα της απαγκίστρωσης και της σταδιακής αποχώρησης από το εσωτερικό της ΒΙΑΛ.

Αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο, παρέμειναν – για κάθε ενδεχόμενο – στην περιοχή.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία στη διάρκεια της επιχείρησης ούτε συλλήψεις, ούτε προσαγωγές έγιναν.

Οι ζημιές από τα μεσημβρινά επεισόδια

Όπως έγινε γνωστό από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε πόρτες και παράθυρα σε δέκα κοντέινερ, καθώς και σε τραπέζια, καρέκλες και λοιπό εξοπλισμό.

Εκτός από τη γυναίκα από τη Συρία, η οποία φέρεται ότι ξεκίνησε τη διαμαρτυρία στην υπηρεσία ασύλου, που εξελίχθηκε σε ευρύτερη διαμαρτυρία και επεισόδια και η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου, τραυματίσθηκε ελαφρά και ένας αστυνομικός από δάγκωμα (!) στην κοιλιακή χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα