Νέα ένταση στα Ίμια ανάμεσα σε ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή (BINTEO)

10:36 19/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Για νέο επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλλοντας και το σχετικό βίντεο.

Συμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα, σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής κατεδίωξε ελληνικό που πλησίαζε στα Ίμια καθώς είχε παραβιάσει τα χωρικά ύδατα κατά δύο μίλια περνώντας ανοιχτά του νησιού Τσαβούς (Φανάρι στα ελληνικά).

Το ελληνικό σκάφος βρισκόταν στην Κάλυμνο όταν εισήλθε στα τουρκικά

χωρικά ύδατα και πλησίασε τα Ίμια, γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που συμπλήρωσαν ότι τα σκάφη των λιμενικών σωμάτων των δύο χωρών προσέγγισαν σε απόσταση δύο με΄τρων το ένα το άλλο.

Τουρκική βάρκα, τα αποτελέσματα της ελληνικής κυνηγητό πλοίο τράβηξε από τουρκικά χωρικά ύδατα. Οι δύο χώρες επέστησε την προσοχή στο πλοίο από καιρό σε καιρό μέχρι δύο μέτρα πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται στην επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ τη Μ. Πέμπτη στην Καλόλιμνο αλλά και στην παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, προσθέτουν το περιστατικό στα Ίμια με την παραβίαση τω νχωρικών υδάτων από το ελληνικό Σώμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα