Νέα δίωξη σε βάρος 13 υπαλλήλων του ΥΠΕΞ για τις ΜΚΟ

18:39 17/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος 13 υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για παράνομη χρηματοδότηση που εκπόνησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».

Οι εισαγγελείς κατά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, εντόπισαν δύο προγράμματα για τα οποία παρανόμως χρηματοδοτήθηκε η ΜΚΟ, με ποσό που φτάνει τα περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Τα προγράμματα είχε συγχρηματοδοτήσει η Υπηρεσία Διεθνούς

Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών την χρονική περίοδο 2000 και 2001 στην περιοχή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Η ποινική δίωξη σε βάρος των 13 υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών αφορά στα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της ψευδούς βεβαίωσης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις ελέγχεται ποινικά ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΜΚΟ.

Σημειώνεται, ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν διαβιβάσει αντίγραφα της δικογραφίας στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ευθύνης των πολιτικών τους προϊσταμένων την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα