Να αναλάβει τις ευθύνες της κάλεσε την κυβέρνηση ο Θεοδωράκης, για το προσφυγικό

19:16 3/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Ανησυχία για τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά βίας, όπως τα επεισόδια στο Κέντρο Προσφύγων της Σάμου, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης που περιοδεύει στο νησί για δεύτερη ημέρα. Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Το πρόβλημα πρέπει να το λύσει η κυβέρνηση και όχι οι τοπικοί πληθυσμοί. Υπάρχουν λύσεις, αλλά δε ξέρω αν υπάρχει διάθεση, γιατί ένα χαρακτηριστικό που έχει αυτή η κυβέρνηση είναι ότι αφήνει τα προβλήματα να λιμνάζουν, ενώ στην πολιτική πρέπει να λειτουργείς με αμεσότητα και να επεμβαίνεις τη κατάλληλη

στιγμή ώστε να λύνεις τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, «η οποία αυτή τη στιγμή φαντάζει μετέωρη», υπογράμμισε ότι θα πρέπει να στηριχτεί με κάθε τρόπο γιατί αν καταρρεύσει η συμφωνία τα προβλήματα θα επανέλθουν στη δυσθεώρητη προηγούμενη όψη τους.

Παράλληλα, καταλόγισε ευθύνες για την αργοπορία της ότι «η συμφωνία με την Τουρκία έπρεπε να είχε γίνει ένα χρόνο νωρίτερα και μπορούσε να είχε γίνει ένα χρόνο νωρίτερα -από τότε που το ζητάγαμε, την άνοιξη του 2015- τότε που η κυβέρνηση δεν έβλεπε το πρόβλημα, δεν έβλεπε τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες να φτάνουν στα νησιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα