Μυστική συνάντηση Πούτιν – Άσαντ στη Μόσχα

11:39 21/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Συνάντηση είχαν το βράδυ της Τρίτης στη Μόσχα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, για την κοινή στρατιωτική εκστρατεία τους εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στη Συρία.

«Ο πρόεδρος της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας Μπασάρ αλ Άσαντ ήρθε για επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα χθες βράδυ και είχε συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Άσαντ επέστρεψε στη Δαμασκό μετά την επίσκεψη στη Μόσχα.

Το

ταξίδι αυτό πρέπει να είναι το πρώτο ταξίδι του Μπασάρ αλ Άσαντ στο εξωτερικό αφότου ξέσπασε η συριακή κρίση το 2011 και μόλις τρεις εβδομάδες αφότου η Ρωσία ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον ισλαμιστών μαχητών στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως σχολιάζει το Reuters.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο Σύρος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για τη στρατιωτική υποστήριξή του.

«Ευχαριστώ που υπερασπιστήκατε την ενότητα της Συρίας και την ανεξαρτησία της», είπε. «Αυτά τα πολιτικά βήματα που έχει κάνει η Ρωσική Ομοσπονδία αφότου ξεκίνησε η κρίση επέτρεψαν ώστε τα γεγονότα στη Συρία να μην εξελιχθούν σύμφωνα με ένα τραγικό σενάριο» σημείωσε.

«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε όχι μόνο στον τομέα των στρατιωτικών ενεργειών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της πολιτικής διαδικασίας. Αυτό, βέβαια, θα είναι σε στενή επαφή με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις και με χώρες στην περιοχή που ενδιαφέρονται για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης», δήλωσε από την πλευρά του ο Πούτιν, σύμφωνα με το έγγραφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα